Angeliek en Sebastian

Huiswerkbegeleiding met sport en coaching

Begin 2012 hakte Angeliek de knoop door, schreef ze zich in als ZZP’er en begon aan de keukentafel volgens haar eigen idee huiswerkbegeleiding te geven.

Na vier maanden eigen baas te zijn, werd ze zwanger. “Het geluk deed zich voor dat ik kort daarop werd gevraagd door de Hogeschool in Utrecht om daar bij de Lerarenopleiding Geschiedenis te doceren.” Dit gaf haar iets van ruimte met haar eerste kind. Maar toen de baan na een jaar ophield wilde Angeliek écht haar bedrijf naar een hoger niveau tillen. En juist op dat moment kwam ze Sebastian tegen.

Minder dan een maand later richten ze samen de VOF leer-Kracht op. Ze vullen elkaar goed aan, aldus Angeliek.”Ik ben verantwoordelijk voor inhoudelijke begeleiding van de scholieren en Sebastian is een echte netwerker en strateeg. Zo staan we beiden in onze kracht en kunnen we elkaar zowel stimuleren als remmen waar nodig.”

Om het nieuwe pand in Den Haag te vullen en om bekendheid te geven aan leer-Kracht was geld nodig. Hiervoor gingen ze naar Qredits. “Als alleenstaande moeder met twee kinderen, zonder vaste baan, wist ik dat ik weinig kans maakte bij de banken. En hoewel ik weet dat ik meer waard ben dan die beoordeling, is dat wel degelijk mijn situatie. Het was best lastig om dat enerzijds te erkennen en anderzijds niet bij de pakken neer te gaan zitten.” Gelukkig lukte het bij Qredits uiteindelijk wel.

Wat maakt leer-Kracht nou zo bijzonder? Leer-Kracht helpt scholieren leren leren, aldus Angeliek. "We leren samen, alle leeftijden, alle klassen alle niveaus scholieren door elkaar in kleine groepen met allemaal hetzelfde doel: huiswerk afmaken en tevreden naar huis gaan.”

www.stichting-leerkracht.nl

Angeliek en Sebastian