Ben Zegveld aan de slag dankzij MKB-krediet

Aan de slag dankzij MKB-krediet

Ben Zegveld is sinds enkele jaren eigenaar van BSS-Nederland, eigenlijk een overkoepelend bedrijf met een aantal activiteiten, waaronder het reinigen van volle roetfilters.

Roetfilters voor dieselmotoren zijn duur als je ze moet vervangen. Het reinigen van volle roetfilters zodat ze weer als nieuw presteren - en dat voor een derde van de nieuwprijs - belooft dus een lucratieve en milieubewuste business. “Wij hebben een businessplan geschreven en een uitgebreide meerjarenbegroting laten maken door een van de grootste accountantskantoren. Wij zijn daarmee naar diverse banken gegaan. Die vonden het een prachtig plan, maar toen het op investeren aankwam, gaf men niet thuis.”

“Toen zijn we bij Qredits terecht gekomen. De overheid had destijds net de kredietmogelijkheden verruimd naar maximaal 150.000 euro. We hebben een groot deel bij Qredits kunnen lenen. Een private investeerder heeft ook een bepaald gedeelte van de investering voor zijn rekening genomen.”

“We hebben het contact met Qredits als heel positief ervaren. Er werd overigens best heel diep doorgespit. Het is dus niet zo dat er heel makkelijk een krediet werd gegeven. Er werd juist goed meegedacht.”

www.bss-nederland.nl

Ook op BC.nl

Ben Zegveld aan de slag dankzij MKB-krediet