Cold-turkey voor jezelf beginnen

Cold-turkey voor jezelf beginnen

Mijn naam is Dirk van der Meulen, 31 jaar, getrouwd en 3 kids, wonend in het Zuid-Hollandse Katwijk. Ik vind het hebben en runnen van m'n bedrijf enorm leuk. Daarnaast houd ik van motoren en watersport.

Ondernemen zat er al vroeg in en het verlangen om een eigen ‘zaak’ te hebben, bleef altijd bestaan. Al toen ik een klein jongetje was, ging ik langs de deuren met pruimen. Toch heb ik eerst negen jaar in loondienst gewerkt en heb ik de onschatbare ervaringen opgedaan die me nu geholpen hebben om een succesvol bedrijf te starten.

Van der Meulen Kantoormeubelen

Toen ik toe was aan de volgende stap - en deze niet geboden werd bij mijn toenmalige werkgever - heb ik de knoop doorgehakt om 'cold-turkey' voor mezelf te beginnen. Van FTE werknemer naar FTE ondernemer. De helft uit eigen middelen, en de andere helft via Qredits: Van der Meulen Kantoormeubelen was een feit. Als VDM Kantoormeubelen ging ik gebruikte en nieuwe kantoormeubelen verkopen, door middel van een showroom in Katwijk en een webshop op www.vdmkantoormeubelen.nl.

Ik begon in 2015 alleen met minieme middelen, kocht enkele spullen in, een auto en een goedkope tweedehands heftruck en huurde een kleine loods. Klaar om van start te gaan! Mijn eerste website had ik zelf gemaakt tijdens een zomervakantie in Frankrijk en de loze uurtjes vulde ik op door te werken als ZZP’er voor Ziggo: installaties van pakketten bij mensen thuis.

Door de opgedane kennis en vaardigheden in loondienst ging het al vrij vlot lopen en kon ik al binnen drie maanden stoppen met Ziggo installaties. Binnen zes maanden huurde ik een grotere loods, en nu inmiddels twee jaar verder zijn we inmiddels met vier fulltimers en enkele parttimers. Hoe het zo hard kan gaan met Van der Meulen Kantoormeubelen? Hard werken staat stipt op nummer 1! Verder is het belangrijk kennis te hebben van wat je doet, goed te zijn in wat je doet en het altijd beter willen doen dan de ander. Zo bind je klanten en gaat het als een lopend vuurtje dat je een leuk en goed bedrijf hebt. Je klanten zijn je grootste ambassadeurs zodra ze je bedrijf aanbevelen!

Het meest unieke moment

Het meest unieke moment dat ik tot op heden heb meegemaakt is toch wel de grote order in Zuid-Frankrijk. We hebben eind 2016 de opdracht van een Nederlandse klant gekregen om hun kantoor in de buurt van Nice aan de Côte d'Azur van ongeveer 40 werkplekken helemaal in te richten. Een super opdracht op een super plek! Logistiek een militaire operatie om alles op tijd binnen te hebben, uit te zetten, te transporteren, personeel te regelen, de boel in Frankrijk te lossen en installeren. Deze opdracht hebben we tot in detail perfect en in één keer afgerond.

Van begin tot eind

Mijn dag begint met een rustig ontbijt samen met vrouw en kinderen. Ondertussen neem ik de agenda even door: wat staat er op de planning voor vandaag, welke afspraken zijn er, wat moet er écht vandaag et cetera. Eenmaal op de zaak iets voor half 9, doen we een bakje koffie met z'n allen, zetten we de lijnen van de dag uit en beginnen we. Geen enkele is hetzelfde. De ene dag loop ik mee op een project, de andere dag doe ik inkopen of ben ik aan het inmeten bij een klant. 

Vaste werkzaamheden doe ik tussendoor, zoals administratieve bezigheden en dat soort zaken. Bij drukte doe ik dat graag na werktijd. Dan heb ik lekker de tijd aan mezelf en even geen drukte om me heen. Wat we élke dag doen is 'iets' verbeteren. Wie of wat is elke dag anders. Dit kan variëren tot het verbeteren van assortiment tot het verbeteren van foto's op de website, tot showroom of magazijn verbeteringen. Als er maar iets verbetert. De ene keer iets groots en de andere keer iets kleins. Rond 7 uur in de avond ben ik meestal weer thuis.

Dirks motto

De motto die ik vaak gebruik, is 'Waar een Dirk is, is een weg!' Hier doel ik mee op de vastberadenheid om iets te bereiken, als ik me eenmaal ergens in vastgebeten heb. Het zal, het moet en het gaat me lukken! Lukt het niet linksom, dan gaan we rechtsom. 

De toekomst van Van der Meulen Kantoormeubelen

In de toekomst heb ik me een aantal doelen gesteld. Zo willen we 5 jaar na de start een jaaromzet van 1 miljoen behalen. Zoals het nu gaat liggen we op koers! Verder wil ik 10 jaar na de start een gezond, stabiel en renderend bedrijf hebben met tenminste een jaarlijkse groei van 10% per jaar na de eerste 5 jaar.

Tip van Dirk

De belangrijkste tip die ik wil mee geven is: begin gewoon. De drempel van het veilige loondienst naar ondernemerschap is een hoge, zeker met een gezin en hypotheek. Ik weet er alles van. Toch is het minder moeilijk dan je denkt. Zorg voor een goed plan, zowel een uitvoerend als een financieel plan, en begin! Hierbij is het altijd prettig om een fail-safe in te bouwen. Zorg dat je een ZZP-achtige baan achter de hand hebt.

Bekijk de mogelijkheden van Qredits

Cold-turkey voor jezelf beginnen

Zakelijk krediet

Heb jij geld nodig om te starten of te groeien met je bedrijf? Een goed idee verdient een goede financiering. Je kunt bij ons terecht voor een zakelijke lening tot €250.000.

Cold-turkey voor jezelf beginnen

Coaching

Wij geloven dat samenwerking leidt tot succes. Jij ook? Wij hebben een netwerk van ruim 550 vrijwillige coaches opgebouwd. Stuk voor stuk ervaren professionals uit het bedrijfsleven of ervaren ondernemers die jou graag verder helpen.

Cold-turkey voor jezelf beginnen

Ondernemingsplan schrijven

Ga je starten met je onderneming en heb je nog geen plan? Een sterk ondernemingsplan is de basis van succes. We bieden vier verschillende opties. Bekijk ze snel!

Cold-turkey voor jezelf beginnen