Eric Veldhuis

Alle passies in het bedrijf

01-10-2015 EricBlogHoreca

Eric Veldhuis boft: zijn droom is uitgekomen en hij doet het ook nog eens samen met zijn gezin. Lees hieronder zijn verhaal.

Eric is gaan ondernemen omdat hij op de lange termijn geen toekomst meer zag in zijn toenmalige baan, fulltime accountmanager bij een drukkerij. Maar daarnaast droomde hij altijd al van het hebben van een eigen bedrijf. “Mijn droom was om een eigen koffie- en theehuis te beginnen met lunches, high teas en met de verkoop van aanverwante producten.” Naast zijn accountmanagers rol werkte Eric al op zaterdag op de markt. “Daar ben ik begonnen met het verkopen van koffiebonen en wel 80 verschillende soorten losse thee. Dit heb ik anderhalf jaar gedaan, elke zaterdag weer. Van een oude buurman, die iets bij mij kwam kopen, hoorde ik toevallig dat er een molen uit 1870 in Vaassen leeg stond. Ik heb meteen de eigenaar van de molen, een stichting, benaderd met de vraag of ik de molen niet mocht huren.” Eric zijn droom kwam steeds dichterbij. “Gelukkig paste mijn koffie- en theehuis idee in het plaatje van de stichting en zo had ik binnen enkele weken opeens een locatie voor mijn toekomstige bedrijf.”

Om de molen bezoekklaar te maken, moest er wel een heleboel gebeuren. En daar was geld voor nodig. Eric klopte aan bij Qredits en bedrijfsadviseur Peter Nijhof kwam langs. “Hij heeft ons vanaf het begin positief gesteund in onze ideeën. Door verder te kijken dan alleen maar naar geldelijke zekerheden, heeft Qredits laten zien dat een goed onderbouwd bedrijfsplan met een visie en ambitie financieel gesteund en gedragen kan worden.”

En hoe gaat het nu? “We zijn nu acht maanden geopend, de molen is van binnen helemaal verbouwd en aangepast. De mensen weten ons steeds beter te vinden en de high teas lopen bijzonder goed. Ook wordt de locatie steeds meer gereserveerd voor feestjes of andere leuke gebeurtenissen en we bieden rondleidingen aan. Want het is immers een hele oude molen. Ons credo is dan ook niet voor niets ‘Koffie- en Theehuys De Korenmolen, verrassend anders‘. Door de knusse inrichting waant u zich echt in de huiskamer van de molenaar van weleer.”

“Ooit was het idee om alleen een bedrijf te hebben, maar inmiddels is het iets van ons hele gezin. Op drukke momenten helpt iedereen met plezier mee in de molen en dat is echt genieten.”

www.Koffie-enTheehuysdeKorenmolen.nl

Eric Veldhuis