Griet creëert met haar microkrediet weer nieuwe banen

Griet creëert met haar microkrediet weer nieuwe banen

Griet heeft altijd al een droom gehad: ze wilde mensen helpen, in Afrika en daar was geld voor nodig. Dankzij het krediet dat ze bij Qredits heeft gekregen heeft ze in Deventer haar eigen winkel Appel & Ei opgezet.

De winkel loopt buitengewoon goed en al snel kon zij haar droom waarmaken.
Lees Griet haar verhaal over Afrika.

Naar Afrika

"Ik heb altijd geweten: ik ga naar Afrika en het moment dat ik hier op het vliegveld landde wist ik 'ik ben thuis'. Ik kreeg van mijn vader een bericht dat mijn voorouders in de 17e eeuw in Afrika zijn geweest dus wellicht heeft dat ermee te maken.

Eenmaal hier aangekomen werden mijn reisgenoot Marianne en ik warm verwelkomd. De school die we bezochten is opgebouwd door Francis, de huidige directeur. Hij is ooit begonnen met het lesgeven aan kinderen die hij van straat plukte. Meer dan een schuur had hij toen niet. Inmiddels is de schuur een school geworden met 500 leerlingen waaronder veel gehandicapte kinderen. Dat Francis deze laatste groep kinderen lesgeeft is uniek in Afrika, waar ze normaal verstoten worden. Francis weet hoe het leven met een handicap is. Als kind heeft hij polio gehad, maar dat hield hem niet tegen om een universitaire studie te volgen en om uiteindelijk deze school te starten."

Niet om rijk te worden, maar om toekomst te bieden

"Sponsoren zijn belangrijk voor de school en ik ga mij in Nederland hard hiervoor inzetten. We zijn al bezig met het maken van schoenen zakken en tassen die ik bij Appel&Ei kan verkopen. Zo kan ik met mijn bedrijf de school en de leerlingen aldaar weer verder helpen.

Ik ben erg blij met de samenwerking met Qredits en dat draag ik graag uit zelfs hier in Afrika. Niets is voor niets in ons leven, daar geloof ik echt in en alles vindt zijn weg. Voor mij bij terugkomst nog meer de motivatie om mijn eigen zaak stevig neer te zetten. En niet om rijk van te worden, maar om de kinderen in Afrika een toekomst te geven!"

Griet creëert met haar microkrediet weer nieuwe banen