Het best bewaarde geheim van Haarlem

Het best bewaarde geheim van Haarlem

12-05-2016 GertjanBlog

Ondernemers zitten nooit stil. Dat geldt ook voor Gertjan. Wat is er gebeurd afgelopen vier weken? En hoe was de eerste kennismaking met coach Patrick van Gils? Hij deelt zelf zijn ervaring met jullie!

Ondernemen

Er zit een enorm verschil tussen ondernemen en je winkel draaiende houden. Ondernemen is voor mij zien hoe ik mijn eigen winkel kan blijven verbeteren en wat daar allemaal voor nodig is. De winkel draaien is een dagelijkse bezigheid. Die krijg je steeds beter onder de knie en, op wat kleine veranderingen na die je maakt, staat dat dus best ver af van ondernemen. Ik zie dat, ik kan het goed benoemen, maar het blijft toch lastig om het ondernemen op peil te houden. Wat gaan we daar eens aan doen?

Coach

Het is vrijdagochtend en ik zie iemand voor de winkel staan. Hij neemt de buitenkant van het pand aandachtig in zich op, bekijkt de straat eens goed en werpt nog een blik naar de voorkant van Bos. Daarna komt hij naar binnen. Dit kan bijna niemand anders zijn dan mijn afspraak voor deze ochtend, Qredits coach Patrick van Gils. Qredits heeft mij in deze fase van mijn bedrijf (1,5 jaar open) een coach aangeraden en na overleg is Patrick daar uit gekomen. Hij is voormalig Marketing & Communicatie manager van McDonalds, Makro en Studio100. Bij het horen van McDonalds was ik natuurlijk meteen om, want dat past heel goed bij mijn gezonde kaart :) 

Kennismaking

Het gesprek deze ochtend stond vooral in het teken van kennismaken met elkaar. Klikt het tussen mij en de coach en hebben we het idee dat we iets aan elkaar kunnen hebben. Aan elkaar, omdat het voor mij iemand is met heel veel ervaring en Bos juist voor Patrick weer een test is om te kijken of zijn kennis ook op deze winkel van invloed kan zijn. Al snel waren we met elkaar in gesprek en ging het alle kanten op.

'Het best bewaarde geheim van Haarlem’

Het blijft altijd fijn om met andere mensen te praten over je onderneming. Die hebben soms een andere blik op iets en daardoor kan je iets waar je zelf al een tijdje mee worstelt ineens van een andere en soms betere kant zien. Het fijne aan een coach daarin is dat hij geen band heeft met Bos. Hij kan dus eerlijk zijn en kritisch over de juiste dingen. Dat is soms niet leuk, maar ik zie er graag de uitdaging in. Wat me erg bij is gebleven is zijn opmerking: ‘Bos, het best bewaarde geheim van Haarlem’. Dat wil je misschien liever niet horen, maar dat betekent wel dat er nog veel winst te boeken is in de manier hoe Bos zich naar buiten toe profileert. De frisse blik van Patrick is wat mij betreft dus zeer welkom. Hoe ben je goed zichtbaar voor je klanten, zowel in je eigen straat als op andere manieren in de rest van de stad.

En nu?

Patrick en ik hebben allebei de afspraak even op ons in laten werken. Is hij de coach die Bos op bepaalde gebieden kan helpen? Is Bos een project waar hij iets mee kan? We denken allebei van wel. Aan de telefoon hebben we aangegeven het traject met elkaar aan te willen gaan en de volgende afspraak is gemaakt. Patrick komt weer langs in de winkel en we gaan beginnen bij de basis. Wat is Bos? En van daaruit gaan we verder werken aan de ideeën die ik nog heb voor Bos. Hopelijk kan ik volgende keer al iets met jullie delen. Ik krijg er nu al nieuwe energie van!

Bekijk de mogelijkheden van Qredits

Het best bewaarde geheim van Haarlem

Zakelijk krediet

Heb jij geld nodig om te starten of te groeien met je bedrijf? Een goed idee verdient een goede financiering. Je kunt bij ons terecht voor een zakelijke lening tot €250.000.

Het best bewaarde geheim van Haarlem

Coaching

Wij geloven dat samenwerking leidt tot succes. Jij ook? Wij hebben een netwerk van ruim 550 vrijwillige coaches opgebouwd. Stuk voor stuk ervaren professionals uit het bedrijfsleven of ervaren ondernemers die jou graag verder helpen.

Het best bewaarde geheim van Haarlem

Ondernemingsplan schrijven

Ga je starten met je onderneming en heb je nog geen plan? Een sterk ondernemingsplan is de basis van succes. We bieden vier verschillende opties. Bekijk ze snel!

Het best bewaarde geheim van Haarlem