Ik gun iedereen een weekje murphy’s law

Ik gun iedereen een weekje murphy’s law

"Als ondernemer krijg je allemaal wel eens te maken met Murphy's Law. En deze komt altijd op een ongelegen moment. Zoals bij ons in de Dierenkliniek. Het kon werkelijk niet op een slechter moment komen en ik denk dat wij ook meteen een 'echte' te pakken hadden. Een prachtig leermoment voor ons die ik graag met jullie wil delen."

Overvolle agenda

"In een week ging werkelijk alles kapot wat maar kapot kon gaan. Het was een drukke week met een gevuld programma van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Op de agenda stonden onder andere katten met nierproblemen, diverse suikerpatiënten en een hond met borstkanker. Ook kwam er een spoedgeval binnen: een aangereden kat die van achteren verlammingsverschijnselen had."

Alles kapot

"Het begon met ons bloedanalyse apparaat. Opeens kapot. Hierdoor konden we zelf geen bloedonderzoek meer doen. Essentieel in de geneeskunde. We stuurden daarom het bloed op naar een extern laboratorium, waar we binnen 24 tot 48 uur de uitslag van kregen. Maar dit is verre van ideaal als er snel gehandeld moet worden. De dag erna begaf onze analoge röntgenapparaat het. We hebben toen noodgedwongen een wachtlijst aangelegd in de hoop dat het apparaat nog te maken viel. Maar helaas, zowel de bloedanalysator als het röntgenapparaat konden niet meer gemaakt worden."

Denk in oplossingen

De bloedanalysator hebben we meteen weer geleased. Echter kon deze pas over drie weken geleverd worden. Gelukkig hebben we met de leverancier kunnen regelen dat er diezelfde dag nog een demo bloedanalysator werd geplaatst. Hierdoor konden we door gaan met het afnemen en zelf analyseren van het bloed. Bij het röntgenapparaat hebben we eerst geprobeerd deze te laten maken. Maar zoals dat gaat bij de wet van Murphy's, ook dit zat tegen. Het lukte de monteur niet om de oorzaak te vinden en dus moesten we op zoek gaan naar een nieuw apparaat. Een röntgenapparaat nieuw is erg duur. Wij gingen dus op zoek naar een tweedehandse. Dat lukte! En we mochten ook nog eens in termijnen betalen. Hetgeen wel nodig was door de vele onverwachte kosten.

Onrust & hectiek

Het kapot gaan van twee bijzonder belangrijke apparaten, het herstellen, de aanschaf en plaatsen van een nieuw apparaat kostte niet alleen veel geld en tijd, maar gaf ook onrust in de kliniek. En of we al niet genoeg te doen hadden die week, was er ook net een nieuwe dierenartsassistent gestart die de nodige aandacht vroeg en ook verdiende.

Stress? Je moet ervan leren

Nu kunnen we als ondernemer hier helemaal van in de stress raken. Maar door de situatie te accepteren zoals die is, positief te denken en praktische oplossingen te zoeken, hebben we ons door deze Murphy's Law weekje heen weten te slepen. En nu terug kijkende... hebben we mede door deze ervaringen de dierenkliniek versneld klaargestoomd voor de toekomst. Het heeft ons de nodige kopzorgen gekost. Maar dankzij de vernieuwde apparaten kunnen we nog sneller werken en betere diagnoses stellen. Dus eigenlijk gunnen wij jou allemaal een Murphy's Law weekje ;)

Bekijk de mogelijkheden van Qredits

Ik gun iedereen een weekje murphy’s law

Zakelijk krediet

Heb jij geld nodig om te starten of te groeien met je bedrijf? Een goed idee verdient een goede financiering. Je kunt bij ons terecht voor een zakelijke lening tot €250.000.

Ik gun iedereen een weekje murphy’s law

Coaching

Wij geloven dat samenwerking leidt tot succes. Jij ook? Wij hebben een netwerk van ruim 550 vrijwillige coaches opgebouwd. Stuk voor stuk ervaren professionals uit het bedrijfsleven of ervaren ondernemers die jou graag verder helpen.

Ik gun iedereen een weekje murphy’s law

Ondernemingsplan schrijven

Ga je starten met je onderneming en heb je nog geen plan? Een sterk ondernemingsplan is de basis van succes. We bieden vier verschillende opties. Bekijk ze snel!

Ik gun iedereen een weekje murphy’s law