Jac Pellegrom

Een belevingswereld creëren met LEGO producten

Een belevingswereld van ruim 600 m2 waar LEGO tot leven komt voor jong en oud. Waar 150 LEGO bouwwerken zijn te bewonderen en waar je zelf ook kunt meebouwen aan nieuwe ontwerpen. Dat is de kracht van Bricksworld Megastore.

Jac Pellegrom begon als ondernemer met een eigen winkel en restaurant op station Valkenburg. Nadat hij noodgedwongen het station moest verlaten, ging Jac online verder. De zaken gingen goed en de behoefte om weer een eigen winkel te starten werd steeds groter. Alleen moest het anders... Jac wilde een belevingswereld creëren met LEGO producten.

“Via de eigenaar van wie we ons magazijn en kantoor huurden, hoorden we dat er een ruimte van 600 m2 beschikbaar kwam in het shoppingcenter ’ t’LOON’ in Heerlen. Mijn droom kwam dichterbij. Helaas lukte het niet om de financiering rond te krijgen bij de bank. Ze durfden het niet aan door de crisis. Ik kwam bij Qredits terecht en na een aantal gesprekken wilden zij wel het krediet verstrekken. We konden van start!" Al snel bleek het belevingsconcept een succes en won Jac zelfs de startersprijs van de Rabo Economy Award.

Naast het krediet, kreeg Jac ook een coach. “Ik ben ontzettend blij met onze coach. We zijn bezig met verdere uitbreiding van de winkel en gaan zelfs eigen pakketten produceren, samengesteld uit originele LEGO onderdelen. Iemand die van buitenaf met je meekijkt en zijn ervaringen deelt is enorm waardevol. Ik kan het iedere ondernemer aanbevelen.”

www.bricksworld.eu

Jac Pellegrom