Lenny en Marieke gingen bijna ten onder aan hun eigen succes

We gingen bijna ten onder aan ons eigen succes

Lenny en Marieke leerden elkaar kennen op de afdeling Advertising van de Rotterdamse kunstacademie. Ze werden vriendinnen en gingen samen als concept developers werken bij een reclamebureau in Amsterdam. Na enkele jaren samen gewerkt te hebben gingen ze elk hun eigen weg.

Tien jaar geleden groeiden vele webshops als paddenstoelen uit de grond en Marieke speelde hier vanuit haar werk op in. Ze begon een webshop voor kids: beesandgees.com. “Het was enorm tof om een modecollectie samen te stellen en op zoek te gaan naar buitenlandse kindermerken. We kwamen er achter dat er heel veel merken bestonden die in Nederland niet verkrijgbaar waren en zo ontstond het idee voor een eigen agentschap.”

Marieke verliet Bees & Gees en startte samen met Lenny een agentschap voor buitenlandse kindermerken in de Benelux; MissBonBon Agency. Na enkele jaren succesvol als agent te hebben gewerkt voor verschillende merken ontstond het idee om zelf een winkel te beginnen.

“We gingen bijna ten onder aan ons eigen succes. We groeiden zo hard en moesten steeds meer voorraden inkopen en voorfinancieren. Maar het ontbrak ons aan genoeg financiële armslag om die groei te financieren. Alles waren we gestart met eigen geld, maar op een gegeven moment ging het niet meer. De banken wilden niet investeren in voorraad vanwege het risico. Qredits geloofde er wel in, ze kwamen langs en de bedrijfsadviseur heeft enorm haar best gedaan om het voor elkaar te krijgen. 

“Op dit moment zijn we hard aan het sparen om de winkelruimte uit te breiden zodat we nog meer kunnen aanbieden aan onze klanten. We kunnen het makkelijk vullen en er is genoeg vraag, dus we hopen dit snel te kunnen realiseren.”

www.bonbonontheblock.com

Lenny en Marieke gingen bijna ten onder aan hun eigen succes