Van bankmedewerker tot eigenaar van een Italiaans restaurant

Van bankmedewerker tot eigenaar van een Italiaans restaurant

Als je bij D’Amici binnenkomt, dan waan je je in Italië. En dat terwijl je in het winkelcentrum van Vleuten bent.

Maro Pelli, de eigenaar van dit restaurant komt zelf ook uit Italië, maar woont al zijn hele leven in Nederland. Hij werkte eerst voor een bank, veertien jaar lang. Maar er brak een punt aan dat Marco dacht: “Wat ga ik met mijn leven doen?” Van zijn hobby koken maakte hij zijn werk: een eigen Italiaans restaurant.

“Belangrijkste is dat mensen zich thuis voelen, alsof ze bij vrienden op bezoek gaan. Vandaar ook de naam D’Amici.” Marco werkt alleen maar met pure en verse producten. In het restaurant zit een open keuken, dus je kan alles van dichtbij zien. Aan de muur is het landschap van Italië geschilderd en de obers zijn bijna allemaal Italiaans!

Om te starten had Marco wel een financiële injectie nodig. Door zijn eigen bankervaring wist hij hoe moeilijk banken horeca plannen financieren, dus hij klopte aan bij Qredits. De regionale bedrijfsadviseur van Qredits zag het plan zitten en al snel kon Marco aan de slag met zijn eigen restaurant.

www.damiciutrecht.nl

Van bankmedewerker tot eigenaar van een Italiaans restaurant