Sinterklaas zorgt voor extra omzet bij ondernemer Michael!

Sinterklaas zorgt voor extra omzet bij ondernemer Michael!

Michael had het afgelopen zaterdag wel erg goed getroffen. De Sinterklaasintocht vond namelijk nog geen 75 meter voor zijn eigen crêperie in de binnenstad van Alkmaar plaats. Te mooi om waar te zijn als je net geopend bent.

Michael, een echte ondernemer, speelde hier slim op in. “In eerste instantie hebben we onze etalage helemaal in Sinterklaasstijl ingericht met lichtjes, speculaas, pepernoten en mooie cadeautjes. Maar het belangrijkste is dat we gewoon brutaal de straat zijn op gegaan met onze crêpes. Ik heb speciaal Sinterklaas crêpes gemaakt met speculaas erop en we zijn met deze crêpes langs de rijen gegaan. Iedereen mocht proeven. En natuurlijk deelden we daar ook onze flyer bij uit.”

Het resultaat: enorme drukte in Suzette’s Crêperie Bar. Tijdens de intocht, maar ook zeker daarna. “Naar aanleiding van de proeverij kwamen ze, soms zelfs nog dagen erna, langs om kennis te maken met onze crêperie.”

“Ik eet er zelf twee per dag”

Michael, geboren en getogen Alkmaarder, wist het altijd al, “later heb ik een horecazaak”. Het idee van een crêperie dat had hij toen nog niet. 

Michael is echt een doorzetter. Hij begon met de Hotelschool in Amsterdam, liep diverse stages in het buitenland, vervolgde zijn studie als HBO opleiding in Schotland en vervolgens haalde hij ook nog zijn Master in Bedrijfskunde. Niet niks voor iemand die in hart en nieren een echte ondernemer is en vanaf moment één al droomde van een eigen bedrijf. Maar Michael wilde eerst leren en dan pas de praktijk in.

“Acht jaar geleden werkte ik een zomer lang in een pannenkoekenhuis en ik raakte gefascineerd door de verschillende mensen die naar zo’n restaurant komen, de drukte, de organisatie en de populariteit van pannenkoeken. Sindsdien heb ik altijd de pannenkoekenmarkt in de gaten gehouden en zag ik in de grote steden in het buitenland de opkomst van leuke hippe crêperies.” Toen op de bruiloft van zijn vader de baktent met crêpes het allerbeste liep wist Michael het zeker, een crêperie in zijn geboortestad Alkmaar, dat zou het gaan worden. Viereneenhalve maand later was de zaak geopend.

Sinterklaas zorgt voor extra omzet bij ondernemer Michael!