Mieke Johanna

Oude leren bankstellen worden nieuwe tassen

Een broedplaats in een oude Philips fabriekshal, dat is Urban Shopper. Gevestigd in Strijp-S hét nieuwe creatieve en culturele hart van Eindhoven waar diverse stromen van mensen samenkomen.

Ze wonen er, ze werken er en ze winkelen er. En dat is nou dé plek waar Mieke haar winkel en atelier heeft waar ter plekke geproduceerd kan worden. En Mieke produceert, want haar eigengemaakte tassen van gerecycled leer passen bij de duurzame levensstijl die steeds populairder wordt in Nederland.

“Dat mensen mij hier ter plekke aan het werk zien met mijn naaimachine, helpt. Mensen blijven toch even staan kijken.” Mieke is echt een pietlut, zoals ze het zelf zegt. Maar daardoor zijn haar tassen wel sterk en goed. “Ik leg niet zomaar iets in de winkel, het moet wel aan mijn eisen voldoen. Ik ben geen hobbyist die knutselwerk verkoopt.”

In 2012 is Mieke begonnen met haar eigen tassenmerk, na gestudeerd te hebben aan de Academie Artemis, richting Modestyling. Ze is begonnen met een oude leren jas van haar opa, vervolgens ging ze aan het werk met de kleding van haar vader. Het resultaat: een oude leren jas werd een gloednieuwe leren tas. Het concept was een feit: al snel zocht Mieke via marktplaats naar oude leren spullen. En vooral bankstellen, “want daar zit veel leer aan”.

“Ik wil graag de Willie Wortel zijn die ik ben” zegt Mieke lachend. “Ideeën uitvoeren die ik heb, maken wat ik wil”, ja, dat maakt Mieke zo gelukkig. En deze passie zien we terug in elk product in haar winkel.

Mieke Johanna