Mijn klanten zijn iedereen. Toch?

Mijn klanten zijn iedereen. Toch?

Vorige keer deelde ik mijn ervaringen over mijn personeel. Nu ze inmiddels zijn ingewerkt heb ik weer wat rust gevonden waardoor ik mij kan concentreren op het advies en het uitwerken van zaken voor mijn coach Patrick van Gils.

Klanten zijn inmiddels heel normaal

Afgelopen juni heeft hij mij enkele vragen gesteld waar ik echt even goed voor moest gaan zitten. Vragen die betrekking hebben op mijn klanten. Klanten zijn natuurlijk ondertussen heel normaal geworden, maar wat beweegt hen nou om naar Bos te gaan?  Waarom komen sommige mensen juist wel en waarom sommige juist niet? Geen alledaagse vragen die bij mij spelen, maar wel ontzettend goed en leuk om over na te denken. Ik zie mijn klanten nu namelijk als ‘iedereen’. Iedereen die dat wil, kan hier wat komen halen en dan maakt leeftijd of de beweegreden helemaal niet uit. Dacht ik…. Toch maar eens proberen om echt goed antwoord te kunnen geven op de vragen van Patrick. Dan kunnen we van daaruit hopelijk weer verder.Voor wie ben ik een oplossing?


Bos is een oplossing voor mensen die een gezond sapje, lunch of avondmaaltijd af willen halen. Het grootste gedeelte van mijn klanten komt toch om iets af te halen. We vinden het erg gezellig als mensen blijven zitten, maar het is binnen natuurlijk klein en knus, en daar moeten mensen wel van houden. Daarnaast moet er ook maar net plek zijn. We merken dus dat de meeste klanten er voor kiezen om het mee te nemen.Wie zijn dan de afhalers?


De klanten die lunch af komen halen werken voornamelijk in de buurt van Bos en komen al lopend of fietsend iets halen. Naast dat klanten het bij ons kunnen halen werken we ook samen met bezorgservice Deliveroo. Dat loopt goed, vooral in de avond, maar we merken dat nog niet veel mensen van buiten het centrum lunch van ons laten bezorgen. Daar zit dus nog potentie in!


Wat kenmerkt onze doelgroep?


Klanten moeten zich prettig voelen bij wat ze eten en drinken. What you see is what you get. De saladebar laat zien wat we in je salade doen en in onze juices en smoothies gaan alleen ingrediënten die je herkent. Dat is onze kracht en daar moeten klanten zich ook in herkennen. In principe vindt het merendeel van onze klanten het belangrijk om iets lekkers en gezonds te kunnen eten of drinken. Ook nemen ze dit graag mee naar hun werk of huis. Ook binnen deze kaders blijft het gelukkig wel een grote diversiteit aan klanten.Wat weten we nu na de vragen van Patrick?

Ik weet dat er nog een grote groep potentiele klanten te bereiken is.  Goed nieuws! Die groep kent Bos nu nog niet of zij vinden het nu (nog) te ver weg of ze willen graag zitten tijdens hun lunch of ze zien graag meer variatie op de menukaart waardoor ze vaker langs kunnen komen. Redenen waar wij weer goed mee aan de slag kunnen.

Erg nuttige vragen dus waar ik niet altijd bij stil sta. Daar kunnen we dus weer mee verder en dat gaan we aankomende maand eens goed uitzoeken.Maar hoe goed je het ook allemaal wilt kunnen benoemen, de enorme diversiteit van klanten spreekt mij zo enorm aan. Zo komt er geregeld een dame van richting de 80 die hier een sapje komt halen. Liefkozend noemen we haar ‘smoothie oma’, alhoewel ze de laatste tijd meer komt voor een salade. Toch de naam maar even aanpassen dan misschien….

Bekijk de mogelijkheden van Qredits

Mijn klanten zijn iedereen. Toch?

Zakelijk krediet

Heb jij geld nodig om te starten of te groeien met je bedrijf? Een goed idee verdient een goede financiering. Je kunt bij ons terecht voor een zakelijke lening tot €250.000.

Mijn klanten zijn iedereen. Toch?

Coaching

Wij geloven dat samenwerking leidt tot succes. Jij ook? Wij hebben een netwerk van ruim 550 vrijwillige coaches opgebouwd. Stuk voor stuk ervaren professionals uit het bedrijfsleven of ervaren ondernemers die jou graag verder helpen.

Mijn klanten zijn iedereen. Toch?

Ondernemingsplan schrijven

Ga je starten met je onderneming en heb je nog geen plan? Een sterk ondernemingsplan is de basis van succes. We bieden vier verschillende opties. Bekijk ze snel!

Mijn klanten zijn iedereen. Toch?