Ondernemen zit in Yvets bloed

Ondernemen zit in Yvets bloed

04-04-2016 YvetBlog

Ondernemen zit in Yvets bloed. Ze komt uit een ondernemersgezin. Haar vader had een eigen kledingzaak. Maar Yvet had geen passie voor kleding. Ze wilde diagnoses stellen, dieren helpen en mensen bewust maken wat goede zorg kan betekenen. Kortom Yvet wilde dierenarts worden. 

Toen Yvet zag, tijdens haar studie dat de geneeskunde voor katten anders moest, besloot ze om voor haar zelf te beginnen. “Ik vond dat er meer ruimte moest komen voor transparantie van onze kennis. Twee jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen in Nuland. Ik kocht daar een 'hobbykliniek' met potentie. Misschien zit het ondernemen ook wel in de 'aard van het beestje'.'' 

Alles in de kliniek moet kloppen

Het is er anders dan de meeste dierenklinieken. Je wordt ontvangen door twee mooie, jonge, maar serieuze en slimme vrouwen. De wachtkamer is gezellig met koffie, biologische thee en iets lekkers. Aan de muren hangen foto’s van dieren die ze geholpen hebben en er heerst een uiterst goede sfeer. Yvet is professioneel, zakelijk en straalt autoriteit uit. Maar tegelijkertijd is ze toegankelijk voor de klant met haar stralende lach en humor van het zuiden. Een goede mix blijkt, want haar dierenkliniek gaat goed.

Positieve resultaten

“Ik krijg echt energie van de mensen om me heen. dankbare klanten. Van het stellen van ingewikkelde diagnoses. Blije klanten die onze adviezen opvolgen en daar positieve resultaten van zien. Van het begeleiden van  personeel, maar ook van onze stagiaires en de studenten van de HAS (De Hogeschool voor studies op het gebied van Agro, Food en Leefomgeving) die nu jaarlijks onderzoek bij ons doen.” 

Goede zorg

Yvet heeft een missie: mensen bewust laten worden van het belang van goede zorg voor hun huisdier. En een goedlopende, toegankelijke en kleinschalige kliniek is de oplossing volgens haar. 

Deels is deze missie geslaagd. De kleinschalige kliniek is er en mensen worden daar bewust gemaakt wat goede zorg kan betekenen voor het huisdier. Maar Yvet wil meer. Meer mensen bereiken, haar dierenkliniek beter op de kaart zetten en het suffe imago waarmee dierenklinieken over het algemeen mee kampen veranderen. 

Omringt door talentvolle mensen

Yvet vraagt veel aan haar netwerk. Laat je omringen door talentvolle mensen is haar belangrijkste advies.. Veelal maakt ze gratis gebruik van de expertises van haar netwerk. “Je moet als starter een gunfactor hebben. Dan gaan mensen je helpen. Ik rij s ’nachts naar mijn vrienden voor hulp bij hun huisdieren, zij helpen mij met mijn bedrijf.”

Geen suf imago meer

Maar sinds begin dit jaar heeft Yvet toch een communicatiebureau in armen genomen. Hiermee hoopt Yvet om haar grotere missie, ‘afkomen van het suffe imago’ te gaan aanpakken.

Volgende keer lezen we meer over haar eerste ervaringen met het bureau en de stappen die zij gezet heeft om dichterbij haar doel te komen. 

Ondernemen zit in Yvets bloed