Pascalle Krah over haar sportzaak in Nieuwegein

Pascalle Krah over haar sportzaak in Nieuwegein

Een droom die uitkwam: een sportzaak voor de jeugd.

“Mijn naam is Pascalle Krah en ik leef eigenlijk voor de sport. En voor mijn lieve man en drie kinderen. Mijn werkende leven heb ik altijd ingericht met sport gerelateerde banen. Zo heb ik les gegeven op sportverenigingen, organiseerde ik sportevenementen en creëerde ik een band tussen sportverenigingen, gemeentes en scholen. De doelgroep was altijd de jeugd.”

Op een gegeven moment begon het te kriebelen bij Pacalle. “Ondernemen zit in mijn bloed. Mijn ouders hebben altijd een horeca onderneming gehad. Vanuit mijn werkervaring heb ik gezien dat er behoefte is aan sportkleding- en attributen speciaal gericht op de jeugd. Er zijn weinig sportzaken die juist van deze doelgroep hun specialiteit maken en hier vond ik dus mijn ‘gat in de markt’. Afgelopen mei was het juiste moment om hier mee aan de slag te gaan.”

Maar om een winkel te vullen heb je financiering nodig en zo kwam Pascalle als snel bij Qredits terecht. “Doordat Qredits mij heeft geholpen, heb ik mijn droom waar kunnen maken. Met doorzettingsvermogen en een sterke wil kan je dus ver komen.”

En hoe gaat het nu?

“Begin mei 2014 opende ik ‘Sportshop Vreeswijk’ in Nieuwegein. Elke dinsdag tot en met zaterdag sta ik nu klaar om de jeugd te voorzien van sportbenodigdheden. Niet alleen voor de reguliere sporten zoals voetbal, tennis en hockey, maar ook heb ik alles in huis voor dansen, turnen of bijvoorbeeld gymnastiek. Op dit moment ligt mijn uitdaging in het assortiment. Ik wil van elke sport iets in de winkel hebben liggen.”

“De toekomst zie ik rooskleurig in. Vanaf september start het nieuwe seizoen bij de sportverenigingen weer, het moment om bij Sportshop Vreeswijk nieuwe sportspullen aan te schaffen. Ook zoek ik steeds meer aansluiting bij de sportverenigingen. Met als resultaat dat inmiddels bij ons de kleding verkrijgbaar is van de plaatselijke voetbalclub. Een groot succes!”

Pascalle Krah over haar sportzaak in Nieuwegein