Robin zou nooit meer anders willen

Ik zou nooit meer anders willen

Robin Walschots, de mooie en jonge eigenaresse van Brownies&Downies, wist van jongs af aan al dat ze wilde ondernemen.

“Mijn droom was om een eigen lunchzaak te beginnen. Ik hou ervan om met mensen te werken en om mensen het naar hun zin te maken. Tijdens mijn studie kwam ik in aanraking met de oprichter van de franchise formule Brownies&Downies. Het klikte meteen en hij vroeg mij of ik in Eindhoven een franchise wilde opzetten.” Robin was toen 23 jaar, nog behoorlijk jong en toch durfde zij het aan. Ze stortte zich in een avontuur waar ze tot op de dag van vandaag geen spijt van heeft.

Brownies&Downies is een lunchroom waar mensen met een verstandelijke beperking werken. “Dat ik nu met hen werk is eigenlijk toeval, maar ik zou nooit meer anders willen. Het eten wordt allemaal gemaakt in eigen keuken en is kwalitatief erg goed.”

“Voor de inventaris had ik financiering nodig. Ik ging naar de Rabobank en werd doorverwezen naar Qredits, omdat het om een relatief klein bedrag ging. Met Qredits had ik meteen een klik. Dat komt vooral door de persoonlijke benadering. Ik ben zelf namelijk niet zo formeel.”

“Wellicht wil ik in een later stadium nog investeren om uit te breiden, nu nog niet. Het blijft horeca, waarbij we ook rustige dagen hebben, maar we mogen zeker niet klagen. Omdat het zo’n uniek concept is, heb ik inmiddels een groot klantenbestand opgebouwd en dat helpt.”

browniesanddownies.nl/eindhoven

Robin zou nooit meer anders willen