Unice's enthousiasme spat ervan af!

Het enthousiasme spat ervan af!

Het is jammer dat de klanten van de wasserette stomerij service IVY Unice in principe niet zien, want anders zou de verkoop nog meer omhoog gaan! Het enthousiasme van Unice spat er namelijk werkelijk van af.

Unice: een jonge dame met een enorme lach, afkomstig uit Suriname, opgegroeid in Rotterdam en wonend in Amsterdam. Vanuit haar eigen behoefte is zij dit bedrijf begonnen. “Ik woonde op de Spiegelgracht en daar had je geen wasmachine. Ook de buren hadden er geen en niet omdat het te duur was, maar er was gewoon geen plek voor.” Zij verlangde naar een bedrijf die haar vuile was kwam ophalen en schoon zou thuisbrengen. Ze ging op onderzoek uit, vond niks en startte zelf.

Vanuit een uitkering, na haar baan bij AT5, schreef ze haar ondernemingsplan. Ze begon vanuit huis. “Ik had in mijn leven nog nooit een overhemd gestreken, dus ik heb het mijzelf aangeleerd.” Maar al snel had ze een ruimte nodig voor machines en personeel. En daarvoor was geld nodig.  DWI wees haar op Qredits en de bedrijfsadviseur was al snel om na de succesvolle cijfers en het enthousiasme van Unice.

Unice vroeg een coachingstraject aan, ter ondersteuning van de financiële administratie. Ze koos Anton Stevens, een rustige en gestructureerde man van de ABN AMRO Bank. Anton introduceerde Unice bij de ABN. Het resultaat? “Sinds één jaar doe ik alle stomerij service op de drie hoofdkantoren in Amsterdam.”

Op dit moment zijn er vijf mensen in dienst, een zesde volgt dit jaar nog. Ook wil Unice uitbreiden. Naar een grotere locatie én naar andere steden!

Unice's enthousiasme spat ervan af!