Ferdinand Raben

Van de bouw naar brood

Het verhaal van Ferdinand Raben over de start van zijn bedrijf Broodvent.

“Ik was altijd werkzaam in de bouw, 33 jaar lang. Maar door een allergie was ik genoodzaakt om te stoppen en heb ik allerlei verschillende banen geprobeerd. Het werven van klanten ging mij elke keer goed af.”

“Toen ik in de uitkering belandde, ging ik nadenken. Wat wilde ik nou echt en waar is behoefte aan? In kleine kerkdorpjes is geen enkele winkel meer aanwezig waar mensen terecht kunnen voor hun dagelijkse boodschap. Dus ik dacht ik kom naar hen toe.”

Ferdinand deed marktonderzoek, sprak met leveranciers en schreef een ondernemingsplan. Voor een kredietaanvraag ging hij naar Qredits. “Martine de bedrijfsadviseur van mijn regio kwam langs, zij had een goed luisterend oor en begrip voor mijn situatie.” De aanvraag werd goedgekeurd en met de financiering kon ik een grote bus kopen voor alle eetwaren. Ik heb de bus helemaal omgebouwd en verkoop wekelijks aan huis brood, melk, eieren, beschuit en beleg. Je hoeft er niet voor thuis te zijn, alles kan op een tegoedbon en ik zet alles voor de deur af.”

Ferdinand is iets langer dan een jaar bezig met Broodvent en hij heeft ongeveer 350 klanten die hij wekelijks bezoekt. “Zij zijn erg trouw en het aantal klanten groeit elke dag, zonder dat ik daar veel moeite voor doe. Mond-totmond reclame werkt toch gewoon het beste.”

www.broodvent.nl

Ferdinand Raben