Lesprogramma

Lesprogramma

We nemen je mee in de echte ondernemerswereld. Met een groep ondernemers in spé, maximaal twintig, schrijf je in tien weken tijd je eigen ondernemingsplan. Dit doe je onder begeleiding van docenten, ervaren ondernemers en professionals uit het bedrijfsleven.

Thema's

Thema's zoals persoonlijke effectiviteit, SWOT analyse, marktonderzoek, pitchen, Social Media en financiering komen aan bod. Elk thema wordt verzorgd door een expert op dat gebied.

Het lesprogramma:

 OnderwerpenOmschrijving van de avond
1 Kick-off, kennismaking, toelichting programma, gastspreker Kick-off en kennismaking met docent en medecursisten. Tevens toelichting en start van het lesprogramma.
2 De ondernemer, missie en visie, motivatie Waarom wil je ondernemer worden? Hoe ga jij je missie en visie vormgeven?
3 Wie ben ik als ondernemer, sterkte en zwakte analyse Wat komt er kijken bij ondernemen en welke dingen heb ik als ondernemer nodig om succesvol te zijn? Concurrentieopdracht voor bespreken. Gastles: Persoonlijke Effectiviteit.
4 Concurrentie opdracht bespreken, prijsbepaling en arktonderzoek. Wat kun je leren van je concurrenten? Hoe zorg je ervoor dat je onderscheidend genoeg bent om klanten te overtuigen van jouw product of dienst? Hoe bepaal je de prijs van je product of dienst?
5 Marketingmix, social media en klanten werven Hoe zet je jouw bedrijf neer op social media? Hoe kun je social media zakelijk inzetten en wat zijn valkuilen? Gastles: Social Media
6 Financieel plan I: exploitatie- en liquiditeitsprognose en bedrijfsovername Wat zeggen cijfers en hoe kun je berekenen of je plan haalbaar is? Wat kun je de eerste jaren uit je bedrijf halen om van te leven? Kortom: hoe levensvatbaar is jouw plan?Gastles: Financieel Plan
7 Financieel Plan II Hoe kijk je als ondernemer naar jaarcijfers? Fiscale regels en mogelijkheden.
8 Bespreken plan, presenteren Hoe geef je een goede presentatie? Hoe breng je jouw plan over? Gastles: Presenteren en Pitchen
9 Pitch avond, presenteren van de plannen Presenteer je plan en stel vragen over de plannen van je mede-cursisten. Pas vervolgens je verkregen feedback toe en verwerk in je plannen.
10 Plan van aanpak Hoe ga je nu concreet verder? Welke stappen ga je zetten om daadwerkelijk te beginnen? In welk seizoen ga je beginnen? Hoeveel tijd heb je nodig om op te starten? Kun je met behoud van een uitkering starten?
11 Terugkomavond / reünie Hoe gaat het met iedereen? Wie is er daadwerkelijk echt voor zichzelf begonnen? Welke vragen zijn er? Welke keuzes zijn gemaakt en waar loop je tegenaan?

 
Zelfstudie

In de lessen krijg je handvatten mee voor het schrijven van je plan. En leer je alle facetten van het ondernemerschap. Thuis ga je aan de slag met de e-learning Ik word EigenBaas. Je moet rekenen op ongeveer vier uur zelfstudie per week.

Nu registreren

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen. En verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen hen thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Lesprogramma