Financieel plan

Wat staat er in een Financieel plan?

Eén van de belangrijke onderdelen van een goed ondernemingsplan is het financieel plan. In het financieel plan bekijk je jouw financiële situatie en bepaal je of de start van je bedrijf mogelijk is.

Sjablonen voor opstellen financieel plan

Wat is een financieel plan?

Het financiële plan is een cijfermatige vertaling van jouw idee. Stapsgewijs denk je na over de belangrijke financiële aspecten van je ondernemingsplan. In een goed financieel plan wordt op verschillende vragen antwoord gegeven. Wat heb je nodig wanneer je een goede start gaat maken met je bedrijf? Hoe zien de verwachte  inkomsten en uitgaven er uit? Wat is de verwachte omzet? Hoeveel eigen vermogen moet ik investeren? Hoeveel winst verwacht ik op lange termijn te maken? Welke investeringen moet ik de komende tijd doen? Wat gebeurt er per maand op mijn zakelijke rekening?

Wat staat er in jouw plan?

Voor veel (startende) ondernemers is een financieel plan maken een hobbel. Dus laat ons je helpen met het eenvoudig of uitgebreid sjabloon dat je hieronder kunt downloaden. Door dit financieel plan voorbeeld beetje bij beetje in te vullen is het een eitje om een financieel plan op te stellen en erachter te komen wat je precies nodig hebt. Het helpt je namelijk met het opstellen van lastige financiële overzichten, zoals het investeringsdoel onderverdeeld in vaste activa en vlottende activa, de financieringsbegroting, de exploitatiebegroting en de liquiditeitsprognose.

Hoe ziet de exploitatiebegroting er uit?

Een exploitatiebegroting is een winst-en verliesrekening. Hiermee wordt duidelijk welke omzet je minimaal moet halen om de kosten te dekken en om dus winst te maken. Omdat we je bij Qredits graag verder helpen ontwikkelden we een voorbeeld financieel plan in Excel om een begroting op te stellen voor jezelf en voor externe financiers.

Wat is een liquiditeitsbegroting?

Je liquiditeitsbegroting is een overzicht van je verwachte uitgaven en inkomsten in een bepaalde periode. Het doel van de liquiditeitsbegroting is om per maand, kwartaal of jaar inzicht te krijgen in of er voldoende financiële middelen in de onderneming aanwezig zijn om aan alle betalingsverplichtingen te kunnen voldoen.

Financieel plan voorbeeld

Wil jij een financieel plan maken, maar vind je het lastig om te beginnen? Met onze sjablonen creeër je een uitstekende basis als ondernemer. Download de plannen hieronder!

Are you looking for the English version? In the template itself you can select the English version!

Hieronder vind je de verschillende sjablonen die we vanuit Qredits aanbieden om het jou zo makkelijk mogelijk te maken om je financieel plan op te stellen

Financieel plan

Eenvoudig sjabloon financieel plan

Speciaal voor startende ondernemers hebben wij een eenvoudig financieel plan opgezet. Het plan is bedoeld om van de eerste 12 maanden een globaal financieel overzicht te kunnen geven van een eenvoudig bedrijfsproces.

Financieel plan

Template exploitatiebegroting

Een exploitatiebegroting is een winst-en verliesrekening, maar wordt ook wel resultatenrekening, exploitatierekening of staat van baten en lasten genoemd. De exploitatiebegroting is een onderdeel van het financieel plan. Hiermee wordt duidelijk welke omzet je per maand of kwartaal moet halen om de kosten te dekken en om dus winst te maken.

Financieel plan

Template liquiditeitsbegroting

Bij het maken van een liquiditeitsbegroting, ook wel een cash flow forecast genoemd, wordt de toekomstige financiële toestand van jouw onderneming voor een bepaalde periode (vaak per maand of per kwartaal) voorspelt. Dit wordt meestal gedaan door het schatten van toekomstige vorderingen en betalingen.

Financieel plan

Uitgebreid sjabloon financieel plan

Heb je een uitgebreider bedrijfsproces, met bijvoorbeeld verschillende productgroepen, dan raden we je aan om het uitgebreide plan te downloaden.

Financieel plan

Bereken je maandlasten

Met deze handige Exceltool kun je zelf je maandlasten berekenen en kun je ook het bedrag uitrekenen voor een lening als startende ondernemer bij Qredits.

Hoeveel wil je lenen?

Vul hieronder je wensen in en krijg direct een indicatie van je maandbedrag.
Advies nodig? Vul dan onze kredietscan in.

€ 0 € 0
per maand

De rente varieert van 7,75% tot 9,75% afhankelijk van je situatie. Klik hier voor meer informatie

Financieel plan