Ondernemersschool voor Migranten

Ondernemersschool voor Migranten

Sinds de succesvolle pilot in 2017 heeft Qredits in samenwerking met Vluchtelingenwerk Nederland besloten de ‘Ondernemersschool voor Migranten’ aan te bieden aan gemeenten of instanties in heel Nederland.

Het programma, ontwikkeld door Qredits, neemt migrant ondernemers in spé mee in de eerste fase van het ondernemer worden. Gedurende het programma schrijven ze hun eigen ondernemingsplan en worden daarbij geïnformeerd over de wet- en regelgeving in NL.

Dit doen we omdat we het belangrijk vinden dat deze kennis voor iedereen beschikbaar moet zijn. Qredits helpt ondernemers met hun plannen of hun droom, daarbij kijken we naar de toekomst, vertrouwend op de kracht van ondernemers.

Het programma

Met behulp van de ‘Ondernemersschool voor migranten’ leren de ondernemers in spe hoe ze een ondernemingsplan opstellen, hoe een financieel plan eruit ziet, maar ook hoe je een belastingaangifte in Nederland voor je bedrijf uitvoert. Na afloop van de twintig lessen, verspreid over tien of twintig weken, ontvangen de deelnemers een diploma.

Het programma voor migranten bevat meer lessen dan het reguliere programma voor de ‘Ondernemersschool’ . In dit speciaal ontwikkelde programma wordt rekening gehouden met de taalbarrière en geven we ook extra aandacht aan de manier waarop het ondernemerschap in Nederland is georganiseerd.

Wil je dit opstarten in jouw gemeente?

De huidige partners en deelnemers zijn enorm enthousiast over het programma. Wil jij vrijblijvend informeren of we ook in jouw gemeente het programma kunnen opstarten? Neem dan telefonisch contact op via 0546-543010 of mail ons op [email protected] voor meer informatie.

Zelf deelnemen

Spreekt ons programma voor migranten je aan en zou je zelf behoefte hebben om ons programma te volgen. Mail ons dan op [email protected]. Laat ons weten dat je interesse hebt en geef je ons je naam, telefoonnummer en woonplaats door. We zullen dan contact met je opnemen om te kijken of de ‘Ondernemersschool voor migranten’ bij jou in de buurt start.

In beeld

Tijdens de pilot in Rotterdam hebben we enkele deelnemers gevraagd naar hun ervaringen met het programma. In het onderstaande filmpje vertellen Melanya en Hussein over wat ze geleerd hebben.

Heb jij interesse om samen te werken?

Heb je interesse om de 'Ondernemersschool voor migranten' aan te bieden in jouw regio? Vul dan hieronder het interesse formulier in en we nemen binnen drie werkdagen contact met je op om de mogelijke samenwerking te bespreken.

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je ons altijd mailen of bellen:
M: [email protected]
T:   0546-534010

Geslacht
Velden met een * zijn verplicht

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Ondernemersschool voor Migranten