Schrijf je ondernemingsplan

Ga je starten met je onderneming en heb je nog geen plan? Een sterk ondernemingsplan is de basis van succes. Wij bieden je verschillende tools: een ondernemingsplan template, digitale cursus, schrijven met een coach of klassikaal.

 

   
scroll naar beneden

 

 
 

Bekijk de mogelijkheden van Qredits

Schrijf je ondernemingsplan

Ondernemingsplan voorbeeld downloaden

Als je een eigen onderneming wilt beginnen, is het verstandig eerst een goed ondernemingsplan te maken. Qredits wil jou als startende ondernemer graag op weg helpen om een succesvol bedrijf te kunnen starten. Op deze pagina kun je ons ondernemingsplan template downloaden.

Schrijf je ondernemingsplan

E-learning Ondernemingsplan Schrijven

Wil je ondernemer worden en je plannen goed op papier krijgen? Ben je gemotiveerd en wil je de tijd nemen om goed na te denken over ondernemerschap? Dan is deze e-learning voor jou.

Schrijf je ondernemingsplan

Begeleiding bij ondernemingsplan

Vind je het moeilijk om je eigen ondernemingsplan op te stellen? Twijfel je of het goed is? Een coach helpt je bij het structureren van je ideeën.

 • € 200 excl. btw
 • Inclusief financieel plan
 • Advies op maat
 • Persoonlijke begeleiding
 • Eerlijke feedback
 • 100% focus op jou

Schrijf je ondernemingsplan

Ondernemersschool

Wil jij een eigen bedrijf beginnen? Heb je hier al ideeën over maar weet je niet hoe je het aan moet pakken? Geef je dan op voor de Ondernemersschool. Qredits bereidt jou zo goed mogelijk voor op het ondernemerschap.

Wat moet er in een ondernemingsplan staan?

Heb jij een goed idee en wil je je inschrijven bij de kamer van koophandel? Ben je van plan om jouw bedrijf te starten maar heb je als startende ondernemer nog geen goed businessplan? Een sterk ondernemingsplan schrijven is de basis van succes.

Ondernemingsplan schrijven

Een ondernemingsplan, ook wel bedrijfsplan of business plan genoemd, is de eerste stap op weg naar jouw eigen bedrijf. Hiermee breng je de haalbaarheid van jouw ideeën in kaart. Wat staat er in een businessplan? Een goed ondernemingsplan is op te delen in een stuk over de ondernemers, een marketingplan en een financieel plan, zodat je alle onderdelen uit het Business Model Canvas die je nodig hebt op een rijtje hebt voor het opstellen van een ondernemingsplan.

De ondernemer

Je start een goed bedrijfsplan met het invullen van je persoonlijke gegevens: Wie ben je? Waar woon je? Ben je getrouwd? Wat is je werkervaring?

Daarna vragen we je om persoonlijke motieven en doelstellingen te verwoorden. Wie ben jij als ondernemer? Schets een eerlijk beeld van je persoonlijke sterktes en zwaktes.

Het marketingplan

In het marketingplan beschrijf je je idee en ga je op onderzoek uit. Je kijkt onder andere naar marktontwikkelingen, potentiële klanten, doelgroepen en concurrenten. Voor jouw product of dienst is er een markt.

Welk product of dienst ga je tegen welke prijs en op welke locatie aan wie verkopen in je eigen onderneming? Hoe kun je het beste je product of dienst op de markt zetten? Wie zijn jouw klanten en hoe ga ik eraan verdienen?

Daarnaast ga je aan de slag met de marketingmix. Hiermee geef jij je bedrijf een duidelijk eigen gezicht. Wat maakt jouw bedrijf uniek en herkenbaar voor de buitenwereld. Wij hanteren hiervoor de 5 P’s; product, prijs, plaats (distributie), promotie en personeel.

Financieel plan

Waar komt mijn kapitaal vandaan en waar is het geïnvesteerd? Ben ik winstgevend? Kan ik op tijd voldoen aan mijn financiële verplichtingen? Wie zijn mijn potentiële investeerders? Waar komt mijn kapitaal vandaan en waar is het geïnvesteerd?

In het financiële onderdeel van het sjabloon verwijzen we naar ons eenvoudig financiële plan en het uitgebreide financiële plan. Het eenvoudige financiële plan is bedoeld om een globaal financieel overzicht te kunnen krijgen van een eenvoudig bedrijfsproces. Heb je een uitgebreider bedrijfsproces met bijvoorbeeld verschillende productgroepen, dan raden we je aan om het uitgebreide financiële plan te downloaden.

5 tips voor het starten van je eigen onderneming

Weet je niet wat je nodig hebt bij het opstarten van je eigen bedrijf? Volg de volgende tips en je begin staat:

 • Maak je idee concreet en ga een ondernemingsplan schrijven om een potentiële investeerder mee te benaderen
 • Verdiep je in je doelgroep en leer je klanten kennen
 • Vergeet niet je verzekeringen te regelen. Er bestaan speciale verzekeringen voor verschillende ondernemingen
 • Zorg voor een passende inrichting van je onderneming
 • Maak reclame voor je bedrijf en vraag aan je klanten om een recensie achter te laten. Dit kan bijvoorbeeld via Facebook of Google
 • Administratie kun je niet allemaal zelf doen, dus zorg voor een goede boekhouder die de fiscale voordelen van bijvoorbeeld de Belastingdienst kent
 • Het plan ligt er en de financiering is (bijna) rond, maar de daadwerkelijke start van je bedrijf wordt vaak uitgesteld. Durf te beginnen en fouten te maken!

Bedrijfsplan schrijven

Wij bieden je verschillende tools die je daarmee helpen. Denk hierbij aan voorbeelden, invulbare templates zoals het ondernemingsplan template, e-learnings, begeleiding bij een ondernemingsplan schrijven en de ondernemersschool.

Laat je overtuigen!

Schrijf je ondernemingsplan