Ondernemingsplan template downloaden

Ondernemingsplan template downloaden

Als je een onderneming wilt beginnen, is het verstandig eerst een ondernemingsplan te maken. Qredits wil je hier graag mee op weg helpen. Op deze pagina kun je ons ondernemingsplan template downloaden.

Het ondernemingsplansjabloon is een voorbeeld van een ondernemingsplan. Compleet opgemaakt, maar zonder inhoud. Download de template en start direct. 

Voordelen van een ondernemingsplan template

  • Het is een leeg frame dat je zelf kunt invullen.
  • Het zet jouw eigen ideeën op een rij.
  • Het bevat alle nodige ingrediënten voor een goed plan.
  • Je kunt het gebruiken voor je potentiële zakenpartners en voor een eventuele kredietaanvraag.

Inhoud van de template

Het ondernemingsplan is een document waarin je gedetailleerd beschrijft wie jij bent als ondernemer, wat jouw product en/of dienst is en hoe je het gaat financieren.

De ondernemer

Je start het ondernemingsplan met het invullen van je persoonlijke gegevens: wie ben je, waar woon je, ben je getrouwd, wat is je werkervaring etc. Daarna vragen we je o persoonlijke motieven en doelstellingen te verwoorden. Wie ben jij als ondernemer? Schets een eerlijk beeld van je persoonlijke sterktes en zwaktes. 

Het marketingplan

In het marketingplan beschrijf je je idee en ga je op onderzoek uit. Je kijkt onder andere naar marktontwikkelingen, doelgroepen en concurrenten. Daarnaast ga je aan de slag met de marketingmix. Hiermee geef jij je bedrijf een duidelijk eigen gezicht. Wat maakt jouw bedrijf uniek en herkenbaar voor de buitenwereld. Wij hanteren hiervoor de 5 P’s; product, prijs, plaats (distributie), promotie en personeel.

Financieel plan

In het financiële onderdeel van het sjabloon verwijzen we naar ons eenvoudig financiële plan en het uitgebreide financiële plan. Het eenvoudige financiële plan is bedoeld om een globaal financieel overzicht te kunnen krijgen van een eenvoudig bedrijfsproces. Heb je een uitgebreider bedrijfsproces met bijvoorbeeld verschillende productgroepen, dan raden we je aan om het uitgebreide financiële plan te downloaden.

Ondernemingsplan voorbeeld

Roos werkt in een modewinkel die ze graag wil overnemen. Zij heeft een ondernemingsplan geschreven aan de hand van de Qredits ondernemingsplan template. Download haar ondernemingsplan voorbeeld.

Bekijk ook

Ondernemingsplan template downloaden

Ondernemerstest

Wat voor type ondernemer ben jij? Een kritische denker, een gestructureerde organisator, een communicator of ben je toch meer het creatieve brein? Doe de test!

Ondernemingsplan template downloaden

10 tips voor je ondernemingsplan

Wij zetten voor je op een rijtje waar je aan moet denken. Je kunt direct aan de slag.

Ondernemingsplan template downloaden

Alles viel op z'n plek

"Hard werken loont. Dit is echt de beste beslissing in mijn leven geweest’’, schrijft Irma van de Pol. Samen met haar compagnon Remco Sanders is ze een sportschool begonnen.

Ondernemingsplan template downloaden