Ondernemingsplan template downloaden

Ondernemingsplan voorbeeld downloaden

Je hebt een idee. Een waanzinnig idee. Eigenlijk kriebelde het al jaren. En nú ga je de stap zetten. Eindelijk. Je begint voor jezelf! In je hoofd weet je precies hoe je dit gaat aanpakken. Het moet alleen nog op papier. We begrijpen maar al te goed dat tijd schaars is. Geen tijd dus om je suf te zoeken op Google naar de onderdelen van een ondernemingsplan. Daarom ontwikkelden we een handig template. Kwestie van invullen en klaar!

Ondernemingsplan downloaden

De gegevens die je hierboven invult zijn noodzakelijk voor het verzenden van het template. Voor meer informatie over de verwerking van je gegevens en ons bewaarbeleid verwijzen wij je naar ons privacystatement. Voor de start van je bedrijf is het verstandig eerst een goed ondernemingsplan te maken. Qredits wil jou als startende ondernemer graag op weg helpen om een succesvol bedrijf te kunnen starten. Op deze pagina kun je een template voor een ondernemingsplan downloaden en zijn ondernemingsplan voorbeelden te vinden.

Heb jij een goed idee? Het ondernemingsplan sjabloon is een voorbeeld van een ondernemingsplan. Compleet opgemaakt, maar zonder inhoud, waar je beschrijft wie je bent, een marketingplan in maakt en een financieel plan aan toevoegt. Download het template en start direct met het schrijven van een ondernemingsplan, zodat je alle onderdelen uit het Business Model Canvas op een rijtje hebt.

Voordelen van een ondernemingsplan template

  • Het is een leeg frame met pagina’s die je zelf kunt invullen.
  • Het zet jouw ideeën voor een eigen bedrijf op een rij.
  • Het bevat alle nodige ingrediënten zodat je een goed plan kunt maken.
  • Je kunt het gebruiken voor je potentiële zakenpartners en voor een eventuele kredietaanvraag.

Inhoud van de template

Het ondernemingsplan is een document waarin je gedetailleerd beschrijft wie jij bent als ondernemer, wat jouw product en/of dienst is en hoe je deze op de markt gaat brengen in een marketingplan en hoe je het gaat financieren in het financiële plan.

Ondernemingsplan voorbeeld

Roos werkt al jaren in een modewinkel. De eigenaresse van deze winkel gaat er mee stoppen en ze wil de winkel misschien wel overnemen. Nu heeft ze de tijd ervoor, heeft ze veel ervaring, veel nieuwe ideeën om door te voeren en redelijk wat geld gespaard. Zij heeft een goed businessplan geschreven aan de hand van ons ondernemingsplan template. Download haar ondernemingsplan voorbeeld.

Armin is vanwege de economische crisis zijn baan kwijtgeraakt. Klussen en hard werken zijn zijn passies. Daarom wil hij graag als zelfstandige ondernemer aan de slag en bewijzen dat hij het ook alleen waar kan maken. Hij heeft een goed ondernemingsplan geschreven aan de hand van ons ondernemingsplan template. Download zjin ondernemingsplan voorbeeld.

Voorbeeld bedrijfsplan schoonheidssalon

Qredits heeft al een groot aantal ambitieuze ondernemers geholpen bij het opzetten van een schoonheidssalon. Een voorbeeld van zo’n ondernemingsplan is onderneemster Kimberly de Cock. Met hulp van Qredits is ze haar eigen salon SK Beauty & Lifestyle gestart in Delft. 

Ze ging goed voorbereid met haar plan naar de ING omdat ze daar bankiert, maar zij hadden geen interesse. Toen heeft ze haar bedrijfsplan ingestuurd naar Qredits. Daar werd ze vanaf dag één serieus genomen. 

Voorbeeld ondernemingsplan horeca

Qredits heeft al een groot aantal ambitieuze ondernemers geholpen bij het opzetten van hun bedrijfsplan om hun eigen horeca onderneming te beginnen. Zo heeft Robin Walschots, met hulp van Qredits, de lunchzaak Brownies & Downies opgericht in Eindhoven. De onderneming bleek een succes te zijn, maar uitbreiding bleek wel noodzakelijk. Een extra financiering door Qredits heeft ervoor gezorgd dat dit ook mogelijk was.

Naast horeca op vaste locaties heeft Qredits ook geholpen met de financiering van de foodtruck van Rich Pork, de luxe boten van Amsterdam Yachts, en de financiering van de Sapkar.

Voorbeeld businessplan detailhandel

Naast ondernemers in bijvoorbeeld de horeca en schoonheidssalons heeft Qredits ook ondernemers geholpen in de detailhandel. Demi Hogelucht is één van deze ondernemers. Ze is van jongs af aan verzot op kleding, beschikt over een gezonde dosis lef en blijkt ook nog talent te hebben voor ondernemerschap. Zo opent ze op haar 22e haar eigen kledingwinkel onder op dit moment de naam bij Deem. Ze verkoopt in haar zaak kleding voor vooral jonge vrouwen.

Naast een kledingzaak voor vrouwen hebben we ook Mansion24 voor mannen gefinancierd. Hier wordt niet alleen kleding verkocht maar bieden zij ook een unieke winkelbeleving met muziek, horeca en meubelen.

Bekijk ook

Ondernemingsplan template downloaden

E-learning Ondernemingsplan Schrijven

Wil je ondernemer worden en je plannen goed op papier krijgen? Ben je gemotiveerd en wil je de tijd nemen om goed na te denken over ondernemerschap? Dan is deze e-learning voor jou.

Ondernemingsplan template downloaden

10 tips voor je ondernemingsplan

Wij zetten voor je op een rijtje waar je aan moet denken. Je kunt direct aan de slag.

Ondernemingsplan template downloaden

Alles viel op z'n plek

"Hard werken loont. Dit is echt de beste beslissing in mijn leven geweest’’, schrijft Irma van de Pol. Samen met haar compagnon Remco Sanders is ze een sportschool begonnen.

Ondernemingsplan template downloaden