Veelgestelde vragen over ondernemerstools

Hier vind je de meestgestelde vragen over tools van Qredits. 
Direct je antwoord. Met handige zoekfunctie.

 • Ik heb mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

  Klik hier om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

  Werkt dit niet? Neem dan contact op met onze afdeling ICT op [email protected].

 • Resultaten ondernemerstest

  De ondernemerstest van Qredits laat zien wat voor type ondernemer je bent.  De test geeft je een beeld van de kwaliteiten die je in huis hebt en welke kanten je nog zou kunnen ontwikkelen. Er is geen 'goed' of 'fout' type.

 • Waarvoor dient het ondernemingsplansjabloon?

  Het ondernemingsplansjabloon is ontwikkeld door financiële experts van Qredits. Door het invullen van dit plan krijg je een goed beeld van wat je wilt als ondernemer, hoe je dat gaat doen en wat je daarvoor nodig hebt. Het bevat alle noodzakelijke elementen die je nodig hebt voor een compleet ondernemingsplan.
  Het ondernemingsplan kun je gebruiken voor jezelf, voor je eventuele zakelijke partner(s) en natuurlijk voor het aanvragen van een krediet bij Qredits.

 • Wat is de e-learning Ondernemingsplan Schrijven?

  De e-learning Ondernemingsplan Schrijven is een online leermethode waarbij je in 6 hoofdstukken je eigen ondernemingsplan schrijft. Dit doe je aan de hand van voorbeelden, video's, ervaringen van andere ondernemers en opdrachten. De hoofdstukken zijn gebaseerd op het ondernemingsplansjabloon van Qredits.


  Een ondernemingsplan schrijven kan een behoorlijke kluif zijn. De e-learning maakt het schrijven van zo'n plan eenvoudig en levendig. Uniek is dat je, als je de e-learning afrondt, aan het eind een concreet ondernemingsplan hebt. Je kunt het plan meteen gebruiken voor jezelf, voor je eventuele zakelijke partner(s) en natuurlijk voor het aanvragen van een krediet bij Qredits.

 • Volgen e-learning

  De e-learning werkt in je internet browser. Hiervoor heb je een up-to-date versie nodig van bijvoorbeeld Internet Explorer, Firefox, Safari of Google Chrome. De e-learning is alleen online te volgen dus een internet verbinding is noodzakelijk. We raden je aan om een eventuele 'pop-up blocker' uit te schakelen als je de e-learning gebruikt.

 • Software e-learning

  Je hebt een goed werkende internetverbinding nodig en een up-to-date internet browser. Aan het einde van de e-learning download je jouw eigen ondernemingsplan (een *.docx bestand) en financieel plan (een *.xlsx bestand) welke te openen zijn in de meeste office programma's (minimaal Microsoft Office 2010). Let op: Numbers op een Apple systeem kan niet goed overweg met het financieel plan in Excel, in dit geval raden wij aan een online programma hiervoor te gebruiken zoals Google Spreadsheet.

 • Kan ik de e-learning zonder internet-verbinding uitvoeren?

  Voor de e-learning heb je altijd een internetverbinding nodig. Wel worden je gegevens, mocht de verbinding uitvallen, bewaard.

 • Uitvoering e-learnings

  Met jouw inloggegevens kun je op maximaal 3 verschillende computers inloggen in de e-learning. Let op: Hierna worden je inlogcodes geblokkeerd.

 • Hoe lang mag ik gebruik maken van de e-learning?

  De inloggegevens voor de e-learning blijven drie maanden geldig. Voor de e-learning Ondernemingsplan Schrijven staat ongeveer 16 uur. Zodra je de e-learning hebt afgerond, download je jouw ondernemingsplan in een Word-bestand. Dit kun je bewaren op je computer en altijd aanpassen. Je hebt daarvoor de e-learning niet meer nodig.

 • Kan ik de geldigheidsdatum van de e-learning verlengen?

  De e-learning is gratis en kan in overleg worden verlengd.

 • Wat zijn de kosten voor een e-learning?

  Alle e-learnings zijn vanaf dit jaar gratis.

 • Zijn de gegevens die ik invoer tijdens de e-learning veilig?

  Wat je invoert tijdens de e-learning wordt met een beveiligde verbinding uitgewisseld. Gegevens die je invult, worden niet met derden gedeeld.

 • Hoe gaat Qredits om met de privacy van mijn ingevoerde gegevens?

  Uiteraard vindt Qredits jouw privacy belangrijk. Wij zullen je gegevens zonder jouw toestemming niet voor commerciële doeleinden gebruiken.

 • Hoe lang ben ik bezig met deze e-learning?

  Het schrijven van een goed ondernemingsplan kost best veel tijd. Voor een goed resultaat ben je gemiddeld 16 uur bezig.

 • Moet ik de hele e-learning in 1 keer uitvoeren?

  Je kunt de e-learning net zo vaak onderbreken als je zelf wilt, om op een later moment verder te gaan. Reeds ingevulde gegevens blijven bewaard.

 • Ligt de volgorde van de e-learning-modules vast?

  Je kunt zelf bepalen welke hoofdstukken (modules) van het ondernemingsplan je in welke volgorde en wanneer uitvoert. De volgorde van de hoofdstukken in de e-learning is wel de meest logische.

 • Hoe kan ik mijn wachtwoord herstellen?

  Je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen.

  of neem contact op met de afdeling ICT op [email protected].

 • Hoe kan ik mijn gebruikersnaam opvragen?

  Je gebruikersnaam om te kunnen inloggen op de e-learning is het e-mailadres dat je opgegeven hebt bij aanschaf van de e-learning. Deze kan niet worden veranderd.

 • Klacht over e-learning

  Als je ontevreden bent over de e-learning kun je via onze website een klacht bij ons indienen.

 • Heb ik na de e-learning mijn eigen complete ondernemingsplan?

  Na het doorlopen van de e-learning heb je een compleet en netjes verzorgd ondernemingsplan. Daarmee kun je goed voorbereid je onderneming gaan starten.

 • Hoe krijg ik mijn ondernemingsplan uit de e-learning?

  Wanneer je de hele e-learning hebt gevolgd en volledig hebt ingevuld, is het mogelijk om je eigen ondernemingsplan te downloaden. Dit plan kun je als Word-bestand opslaan en later nog zelf aanpassen.

 • Financieel plan

  Met het doorlopen van de e-learning maak je ook een financieel plan voor je onderneming. Dit financiële plan kan, apart van je ondernemingsplan, worden gedownload als Excel-bestand.

 • Moet ik de hele e-learning hebben afgerond voordat ik een ondernemingsplan krijg?

  Om een volledig ondernemingsplan te krijgen moet je alle velden hebben ingevuld. Je kunt (een onvolledige versie van) het plan echter wel tussendoor downloaden en opslaan of printen.

 • Ondernemingsplan bank

  Het ondernemingsplan dat je maakt met deze e-learning kan elke bank accepteren. Daarmee is niet gezegd dat je ook daadwerkelijk een krediet krijgt. Daarover beslist elke bank volgens eigen regels. Wel komen alle essentiële onderwerpen van een ondernemingsplan in de e-learning aan bod.

 • Wat doet Qredits?

  Qredits helpt ondernemers verder met een financiering tot € 250.000, coaching en tools.

 • Wie is Qredits?

  We zijn een onafhankelijke en private kredietverstrekker met betrouwbare partners, zoals onder andere EIB (European Investment Bank), Rabobank, ABNAMRO, ING, Triodosbank, Accenture en de Goudse Verzekeringen. Maar onze grootste partner is de overheid, we werken samen met het Ministerie van Economische en Sociale Zaken. Qredits is een stichting met een ANBI-status. We hebben namelijk geen winstoogmerk. 

 • Hoelang bestaat jullie bedrijf?

  In januari 2009 zijn wij gestart met Qredits, Vanaf dat moment konden ondernemers een krediet bij ons aanvragen.

 • Wat is jullie missie?

  Qredits biedt coaching, Microkrediet en MKB-krediet aan (startende) ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, die geen toegang hebben tot verschillende (financiële) diensten via het reguliere circuit, zodat zij economische, financiële en sociale onafhankelijkheid kunnen verkrijgen. Hiermee wil Qredits ondernemerschap bevorderen. Qredits doet dat door een combinatie van tools, coaching en kredietoplossingen voor (startende) ondernemers aan te bieden. 

 • Voor wie is Qredits?

  Qredits is er voor iedere startende of bestaande ondernemer in Nederland. Onze oplossingen zijn gericht op het opzetten van een nieuw bedrijf, maar ook op het uitbouwen van een bestaande onderneming.

 • Wat onderscheidt jullie van andere partijen?

  Wij onderscheiden ons o.a. op de manier waarop wij een kredietaanvraag beoordelen. Wij kijken meer naar de ondernemer en zijn of haar plan en minder naar zekerheden. Daarnaast bieden wij diverse tools aan zoals e-learnings, ondernemersplansjabloon, avondscholen, bootcamps. ,Ook persoonlijke coaching, om startende en bestaande ondernemers verder te helpen is hiervan een onderdeel. Qredits is een stichting en heeft geen winstoogmerk. We zijn er niet om winst te maken, maar om winst te laten maken. We willen namelijk dat onze ondernemers verder komen.

  Een van onze doelstellingen is om klanten snel en persoonlijk verder te helpen. In sommige situaties kun je namelijk binnen een week via een verkorte procedure een krediet ontvangen. Heb je minder haast en kom je mogelijk in aanmerking voor een krediet, dan komen we bij je langs voor een persoonlijk gesprek. Daarnaast kunnen wij, gebruik makend van ons netwerk, klanten verbinden met interessante partijen.

 • Hoe kan ik bij jullie solliciteren?

  Wat leuk om te horen dat je bij ons wilt komen werken. Hier vind je onze vacatures!

 • Ik wil een klacht indienen. Waar kan ik terecht?

  Dat is vervelend om te horen. Hier vind je ons klachtenformulier.
  Onze collega van de betreffende afdeling zal dit dan oppakken.

 • Adviesgesprek lening

  Op het moment dat wij de belangrijkste stukken compleet hebben en positief zijn over je aanvraag dan volgt er altijd een afspraak met een bedrijfsadviseur bij jou in de regio.  De aanvraag moet je wel eerst even via onze website indienen. Wij nemen dan doorgaans binnen twee werkdagen contact met je op.

 • Is het adviesgesprek vrijblijvend?

  Ja, een adviesgesprek is geheel vrijblijvend.

 • Kan een adviesgesprek ook per telefoon?

  Nee, wij zullen als wij positief zijn over de aanvraag altijd een persoonlijk gesprek met de klant inplannen. In sommige situaties kunnen we gebruik maken van een verkorte procedure waarbij wij het gesprek met de klant op afstand (via een beeldgesprek) zullen doen.

 • Wat wordt er besproken tijdens een adviesgesprek?

  Tijdens het gesprek met de adviseur zullen we je plannen persoonlijk bespreken. De nadruk zal liggen op je ondernemerscompetenties,  je ondernemingsplan, de markt, de privé situatie en indien van toepassing je jaarcijfers.  Daarnaast kijken wij wat de beste financieringsoplossing is en zullen we de mogelijkheden van coaching met je bespreken. Uiteindelijk gaat het erom dat we samen een verstandige beslissing nemen over de financiering die je aan wilt gaan.

 • Wat is jullie adres?

  Ons adres van het hoofdkantoor is Wierdensestraat 27, 7607 GE Almelo

 • Wat is jullie postadres?

  Ons postadres is Postbus 302, 7600 AH Almelo

 • Wat is het nummer van de helpdesk?

  Het nummer van de helpdesk is 0546-534010, op werkdagen tussen 09:00 – 17:00 uur zijn we telefonisch bereikbaar. Mailen mag ook, stuur dan je e-mail naar [email protected]

 • Korting e-learning

  Voordat je afrekent, kun je in een speciaal veld je kortingscode invoeren. De korting wordt dan direct met het totaalbedrag verrekend.

 • Korting achteraf

  Achteraf kun je de korting niet meer claimen. Je moet de kortingscode dus invoeren vóórdat je betaalt om er gebruik van te kunnen maken.

 • Kortingscode vergeten

  Helaas is dan de korting voor jou niet meer bruikbaar. Je moet de kortingscode invoeren vóórdat je betaalt om er gebruik van te kunnen maken. Ben je dat vergeten, dan kun je jouw code eventueel weggeven aan iemand anders die met korting gebruik wil maken van de e-learning.

 • Kortingscode overdraagbaar

  Als je de kortingscode voor de e-learning hebt ontvangen, is deze eenmalig bruikbaar. Als je de code zelf niet gebruikt, kun je deze aan iemand anders weggeven. Die krijgt dankzij jouw code korting op de e-learning Ondernemersplan Schrijven.

 • Wanneer is persoonlijke coaching iets voor mij?

  De e-learning is speciaal ontwikkeld om je goed te begeleiden in het zelfstandig schrijven van je eigen ondernemingsplan. Mocht je er echter niet alleen uitkomen, dan zou persoonlijke begeleiding in de vorm van een eigen coach wellicht iets voor jou kunnen zijn. Klik hier voor onze coachingsmogelijkheden.

 • Wat kost een e-learning bij Qredits?

  De e-learnings van Qredits zijn inhoudelijk erg goed. Normaal gesproken is de prijs van een dergelijke e-learning ca. € 100,-. Qredits heeft besloten de e-learnings gratis aan te bieden zonder iedere vorm van verplichting. Qredits heeft als doel om ondernemerschap te bevorderen en geeft daar op deze wijze invulling aan.

 • Komen er nog nieuwe e-learnings?

  Het komende jaar zullen meer e-learnings worden ontwikkeld. Houd onze website daarom goed in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 • Welke voorwaarden zijn van toepassing?

  Op alle aankopen van Qredits zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

 • Geen antwoord op vraag

  Staat je vraag er niet tussen, neem dan contact op met Qredits, te bereiken op telefoonnummer 0546-534010.

 • Voor wie is de Ondernemersschool?

  Het is voor iedereen die een goed ondernemingsplan wil schrijven, kennis wil nemen van alle facetten van het ondernemerschap en serieus een volgende stap wil maken.

Veelgestelde vragen