Veelgestelde vragen over ondernemerstools

Hier vind je de meestgestelde vragen over tools van Qredits. 
Direct je antwoord. Met handige zoekfunctie.

 • Ik heb mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

  Klik hier om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

 • Wat bieden de resultaten van de ondernemerstest mij?

  De ondernemerstest van Qredits laat zien wat voor type ondernemer je bent.  De test geeft je een beeld van de kwaliteiten die je in huis hebt en welke kanten je nog zou kunnen ontwikkelen. Er is geen 'goed' of 'fout' type.

 • Waarvoor dient het ondernemingsplansjabloon?

  Het ondernemingsplansjabloon is ontwikkeld door financiële experts van Qredits. Door het invullen van dit plan krijg je een goed beeld van wat je wilt als ondernemer, hoe je dat gaat doen en wat je daarvoor nodig hebt. Het bevat alle noodzakelijke elementen die je nodig hebt voor een compleet ondernemingsplan.

  Het ondernemingsplan kun je gebruiken voor jezelf, voor je eventuele zakelijke partner(s) en natuurlijk voor het aanvragen van een krediet bij Qredits.

 • Wat is de e-learning Ondernemingsplan Schrijven?

  De e-learning Ondernemingsplan Schrijven is een online leermethode waarbij je in 6 hoofdstukken je eigen ondernemingsplan schrijft. Dit doe je aan de hand van voorbeelden, video's, ervaringen van andere ondernemers en opdrachten. De hoofdstukken zijn gebaseerd op het ondernemingsplansjabloon van Qredits.

  Een ondernemingsplan schrijven kan een behoorlijke kluif zijn. De e-learning maakt het schrijven van zo'n plan eenvoudig en levendig. Uniek is dat je, als je de e-learning afrondt, aan het eind een concreet ondernemingsplan hebt. Je kunt het plan meteen gebruiken voor jezelf, voor je eventuele zakelijke partner(s) en natuurlijk voor het aanvragen van een krediet bij Qredits.

 • Aan welke technische specificaties moet mijn computer voldoen om een e-learning te kunnen volgen?

  De e-learning werkt in je internet browser. Hiervoor heb je een up-to-date versie nodig van bijvoorbeeld Internet Explorer, Firefox, Safari of Google Chrome. De e-learning is alleen online te volgen dus een internet verbinding is noodzakelijk. We raden je aan om een eventuele 'pop-up blocker' uit te schakelen als je de e-learning gebruikt.

 • Welke software is er nodig om de e-learning te kunnen uitvoeren?

  Je hebt een goed werkende internetverbinding nodig en een up-to-date internet browser. Aan het einde van de e-learning download je jouw eigen ondernemingsplan (een *.docx bestand) en financieel plan (een *.xlsx bestand) welke te openen zijn in de meeste office programma's (minimaal Microsoft Office 2010). Let op: Numbers op een Apple systeem kan niet goed overweg met het financieel plan in Excel, in dit geval raden wij aan een online programma hiervoor te gebruiken zoals Google Spreadsheet.

 • Kan ik de e-learning zonder internet-verbinding uitvoeren?

  Nee. Voor de e-learning heb je altijd een internetverbinding nodig. Wel worden je gegevens, mocht de verbinding uitvallen, bewaard.

 • Kan ik de e-learning op verschillende computers uitvoeren of alleen vanaf dezelfde?

  Met jouw inloggegevens kun je op maximaal 3 verschillende computers inloggen in de e-learning. Let op: Hierna worden je inlogcodes geblokkeerd.

 • Hoe lang mag ik gebruik maken van de e-learning?

  De inloggegevens voor de e-learning blijven drie maanden geldig. Voor de e-learning Ondernemingsplan Schrijven staat ongeveer 16 uur. Zodra je de e-learning hebt afgerond, download je jouw ondernemingsplan in een Word-bestand. Dit kun je bewaren op je computer en altijd aanpassen. Je hebt daarvoor de e-learning niet meer nodig.

 • Kan ik de geldigheidsdatum van de e-learning verlengen?

  De e-learning kan kosteloos éénmalig verlengd worden.

 • Zijn de gegevens die ik invoer tijdens de e-learning veilig?

  Ja. Wat je invoert tijdens de e-learning wordt met een beveiligde verbinding uitgewisseld. Gegevens die je invult, worden niet met derden gedeeld.

 • Hoe gaat Qredits om met de privacy van mijn ingevoerde gegevens?

  Uiteraard vindt Qredits jouw privacy belangrijk. Wij zullen je gegevens zonder jouw toestemming niet voor commerciële doeleinden gebruiken.

 • Hoe lang ben ik bezig met deze e-learning?

  Het schrijven van een goed ondernemingsplan kost best veel tijd. Voor een goed resultaat ben je gemiddeld 16 uur bezig.

 • Moet ik de hele e-learning in 1 keer uitvoeren?

  Je kunt de e-learning net zo vaak onderbreken als je zelf wilt, om op een later moment verder te gaan. Reeds ingevulde gegevens blijven bewaard.

 • Ligt de volgorde van de e-learning-modules vast?

  Nee. Je kunt zelf bepalen welke hoofdstukken (modules) van het ondernemingsplan je in welke volgorde en wanneer uitvoert. De volgorde van de hoofdstukken in de e-learning is wel de meest logische.

 • Hoe kan ik mijn wachtwoord herstellen?

  Je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen. Op het moment dat je dat doet, word je oude wachtwoord overschreven door het nieuwe wachtwoord.

 • Hoe kan ik mijn gebruikersnaam opvragen?

  Je gebruikersnaam om te kunnen inloggen op de e-learning is het e-mailadres dat je opgegeven hebt bij aanschaf van de e-learning. Deze kan niet worden veranderd.

 • Waar kan ik een klacht indienen over de e-learning?

  Als je ontevreden bent over de e-learning kun je via onze website een klacht bij ons indienen.

 • Heb ik na de e-learning mijn eigen complete ondernemingsplan?

  Ja, na het doorlopen van de e-learning heb je een compleet en netjes verzorgd ondernemingsplan. Daarmee kun je goed voorbereid je onderneming gaan starten.

 • Hoe krijg ik mijn ondernemingsplan uit de e-learning?

  Wanneer je de hele e-learning hebt gevolgd en volledig hebt ingevuld, is het mogelijk om je eigen ondernemingsplan te downloaden. Dit plan kun je als Word-bestand opslaan en later nog zelf aanpassen.

 • Komt er ook een financieel plan bij het ondernemingsplan?

  Met het doorlopen van de e-learning maak je ook een financieel plan voor je onderneming. Dit financiële plan kan, apart van je ondernemingsplan, worden gedownload als Excel-bestand.

 • Moet ik de hele e-learning hebben afgerond voordat ik een ondernemingsplan krijg?

  Om een volledig ondernemingsplan te krijgen moet je alle velden hebben ingevuld. Je kunt (een onvolledige versie van) het plan echter wel tussendoor downloaden en opslaan of printen.

 • Kan ik met dit ondernemingsplan naar elke bank voor een krediet?

  Het ondernemingsplan dat je maakt met deze e-learning kan elke bank accepteren. Daarmee is niet gezegd dat je ook daadwerkelijk een krediet krijgt. Daarover beslist elke bank volgens eigen regels. Wel komen alle essentiële onderwerpen van een ondernemingsplan in de e-learning aan bod.

 • Ik heb een kortingscode: Hoe wordt de korting op de e-learning verwerkt?

  Voordat je afrekent, kun je in een speciaal veld je kortingscode invoeren. De korting wordt dan direct met het totaalbedrag verrekend.

 • Kan ik achteraf nog de korting terugkrijgen als ik een code heb?

  Achteraf kun je de korting niet meer claimen. Je moet de kortingscode dus invoeren vóórdat je betaalt om er gebruik van te kunnen maken.

 • Wat kan ik doen als ik de kortingscode vergeten ben in te voeren?

  Helaas is dan de korting voor jou niet meer bruikbaar. Je moet de kortingscode invoeren vóórdat je betaalt om er gebruik van te kunnen maken. Ben je dat vergeten, dan kun je jouw code eventueel weggeven aan iemand anders die met korting gebruik wil maken van de e-learning.

 • Is de kortingscode voor de e-learning overdraagbaar aan anderen?

  Als je de kortingscode voor de e-learning hebt ontvangen, is deze eenmalig bruikbaar. Als je de code zelf niet gebruikt, kun je deze aan iemand anders weggeven. Die krijgt dankzij jouw code korting op de e-learning Ondernemersplan Schrijven.

 • Wanneer is persoonlijke coaching iets voor mij?

  De e-learning is speciaal ontwikkeld om je goed te begeleiden in het zelfstandig schrijven van je eigen ondernemingsplan. Mocht je er echter niet alleen uitkomen, dan zou persoonlijke begeleiding in de vorm van een eigen coach wellicht iets voor jou kunnen zijn. Klik hier voor onze coachingsmogelijkheden.

 • Kan ik mijn geld terug krijgen als de e-learning niet goed werkt?

  Qredits geeft in principe geen geld terug. Wel willen we je uiteraard een werkende dienst bieden. Mocht je problemen ervaren met of vragen hebben over de e-learning neem dan contact op met ons.

 • Komen er nog nieuwe e-learnings?

  Ja. De komende maanden zullen meer e-learnings worden ontwikkeld. Houd onze website daarom goed in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 • Welke voorwaarden zijn van toepassing?

  Op alle aankopen van Qredits zijn onze algemene voorwaarden van toepassing (klik op de link om deze te downloaden als pdf).

 • Ik heb geen antwoord op mijn vraag gekregen. Wat nu?

  Staat je vraag er niet tussen, neem dan contact op met Qredits, te bereiken op telefoonnummer 0546-534010.

 • Wat is de EigenBaas Avondschool?

  De EigenBaas Avondschool is een dienst van Qredits. Startende ondernemers schrijven in tien weken hun eigen ondernemingsplan onder begeleiding van docenten, experts en ervaren ondernemers. Met een groep ondernemers in spé, maximaal twintig, schrijf je in tien weken je eigen ondernemingsplan. Thema's als persoonlijke effectiviteit, SWOT-analyse, marktonderzoek, social media en financiering komen aan bod.

 • Voor wie is de EigenBaas Avondschool?

  Het is voor iedereen die een goed ondernemingsplan wil schrijven, kennis wil nemen van alle facetten van het ondernemerschap en serieus een volgende stap wil maken.

 • Waar wordt de EigenBaas Avondschool georganiseerd?

  De EigenBaas Avondschool wordt georganiseerd in verschillende steden in Nederland. Zie hier meer informatie over de locaties, data en beschikbare deelname plekken.

 • Moet ik betalen voor deelname aan de EigenBaas Avondschool?

  Of je als deelnemer moet betalen voor de EigenBaas Avondschool hangt af per locatie. Op sommige locaties wordt de Avondschool aangeboden door de gemeente. Dit betekent dat je dan als inwoner van die gemeente niet hoeft te betalen voor deelname. Het kan zijn dat de gemeente dan wel bepaalde voorwaarden stelt aan de deelnemer vooraf. Denk bijvoorbeeld aan het ontvangen van een uitkering. Op de locaties waar de gemeente het niet aanbiedt, vragen wij € 275,- eigen bijdrage (excl. BTW). Zie hier wat je daar allemaal voor terugkrijgt.

 • Hoe lang duurt de EigenBaas Avondschool?

  De Avondschool heeft een programma van tien weken waarin je je eigen ondernemingsplan schrijft. Elke week volg je in de avond een les van drie uur. Daarnaast moet je in je eigen tijd nog werken aan de opdrachten die gegeven worden voor het schrijven van je ondernemingsplan.

Veelgestelde vragen