Presenteer jezelf kort, krachtig en kernachtig

Presenteer jezelf kort, krachtig en kernachtig

Meer dan 20 ‘tips & tricks’ voor een elevator pitch waar je wèl mee scoort!

 Herken jij dit?

Veel ondernemers vinden het knap lastig om zichzelf Kort, Krachtig & Kernachtig neer te zetten. Herken je de situatie dat iemand jou iets vertelt, maar dat het gewoon niet bij je binnenkomt? De informatie wordt je onduidelijk en onaantrekkelijk verteld. Dit soort ondernemers laten zo veel klanten en kansen lopen. Misschien heeft een ander dit zelfs bij jouw verhaal ook wel eens ervaren. Dat wil jij je toch niet meer laten gebeuren?

Tips om goed te PITCHen:

  1. Pijn en problemen. Informeer waar de ander last van heeft, tegenaan loopt, moeilijk vindt. Afhankelijk van jouw business bevraag je dit over zijn sociale of professionele omgeving.
  2. Identificeren. Kom er achter wie er tegenover je staat. Hoe scherper jij hebt wie die ander is en wat hij doet des te sneller en des te scherper kun jij je informatie afstemming op zijn situatie.
  3. To-the-point. Een pitch is geen praatje. Een pitch is 'praten met resultaten'. Je spreekt met iemand met een doel. Focus je op dat doel.
  4. Core. De kern. Wat zijn de twee kernwoorden van jouw bedrijf? Die twee woorden zouden de kern kunnen vormen van je nieuwe pitch.
  5. Hoe-vragen. Hoe-vragen zijn buitengewoon krachtig in of op het einde van je pitch. "Hoe zou je het vinden om mijn product/dienst zelf te gaan ervaren?"

Meer dan 20 tips om jezelf beter te presenteren? Download dan de gratis whitepaper.

Download nu alle tips voor een goede pitch

Deze whitepaper is geschreven door Patrick van Gils eigenaar van TOPpresentaties.

Meer hulp nodig?

Presenteer jezelf kort, krachtig en kernachtig

Verkoopplan Schrijven

Vind je het lastig om je product of dienst in de markt te zetten? Dan ben je niet de enige. Daarom ontwikkelden wij deze e-learning. Je kunt meteen beginnen.

Presenteer jezelf kort, krachtig en kernachtig

Marketing en verkoop


Wil je je commerciële slagkracht verbeteren? Een coach laat je zien hoe je je marketing- en verkoopinstrumenten effectief inzet.

Presenteer jezelf kort, krachtig en kernachtig

Persoonlijke effectiviteit

Wil je meer inzicht in je sterktes en zwaktes? Zoek je iemand die jou af en toe een spiegel voorhoudt? Een coach laat jou groeien.

Presenteer jezelf kort, krachtig en kernachtig