Veelgestelde vragen

Hier vind je de meestgestelde vragen over coaching bij Qredits. 
Vind direct je antwoord met de handige zoekfunctie.

 • Waarom biedt Qredits coaching en begeleiding aan ondernemers?

  Het coachen van ondernemers is, naast het verstrekken van Microkredieten, een belangrijk onderdeel van de dienstenverlening van Qredits. Door de inzet van coaches krijgen ondernemers persoonlijke aandacht en begeleiding om de slagingskans van hun bedrijf te vergroten.

 • Wat houdt begeleiding en coaching door Qredits in?

  Qredits biedt zowel tools als persoonlijke begeleiding aan kleine en middelgrote ondernemers. Op onze website kun je het sjabloon Ondernemingsplan gratis downloaden. Tevens kun je (tegen betaling) gebruik maken van diverse e-learnings die je ondersteunen bij het schrijven van je ondernemingsplan of het schrijven van een verkoopplan. Naast ondersteunende tools biedt Qredits ook persoonlijke begeleiding aan ondernemers in de vorm van coachingstrajecten. Dit geldt voor ondernemers met en zonder krediet.

 • Wanneer kan ik een coach van Qredits krijgen?

  Qredits biedt coachingstrajecten aan startende en bestaande ondernemers aan. Naast coaching voor ondernemers met een Microkrediet, kunnen ook ondernemers die geen kredietbehoefte hebben bij Qredits terecht voor een persoonlijke coach.

 • Kan ik ook een coach krijgen als ik geen Microkrediet bij Qredits heb gekregen?

  Ja, ook ondernemers die geen kredietbehoefte hebben of het krediet bij een andere organisatie gekregen hebben, kunnen bij Qredits terecht voor een persoonlijke coach.

 • Wat kan een coach van Qredits voor mij betekenen?

  Coaches van Qredits zijn veelal (oud-)ondernemers, directeur-grootaandeelhouders en professionals uit het bedrijfsleven die er plezier in hebben om jou als ondernemer succesvol(ler) te maken. Zij fungeren als sparringpartner, denken met je mee, maar beslissen niet. Daarnaast kunnen coaches hun specifieke kennis en ervaringen met je delen en zijn ze bereid om hun netwerk in te zetten.

 • Wie zijn de coaches van Qredits?

  Qredits heeft een eigen pool van coaches. Deze pool bestaat uit zowel (oud)ondernemers als professionals die op vrijwillige basis hun kennis en ervaring willen delen. Daarnaast werkt Qredits samen met organisaties die hun medewerkers de kans bieden om coach van Qredits te worden en hun expertise in te zetten voor ondernemers. De organisaties die dit doen zijn o.a.; Accenture, ABN AMRO, Welten, NIBC, BDO,  Rabobank, Goudse,  Makro en GGN.
  Lees meer over onze coachingspartners

 • Zijn er ook coaches die mij kunnen helpen bij het schrijven van een ondernemingsplan?

  Ja, Qredits heeft ook coaches die je kunnen begeleiden bij de start van je bedrijf.
  Lees hier meer over

 • Zijn er ook coaches met specifieke kennis, bijvoorbeeld op het gebied van financiën of marketing?

  Ja, naast het algemene coachingstraject biedt Qredits coaches die je kunnen begeleiden op de volgende aandachtsgebieden:

  - Begeleiding bij het schrijven van een ondernemingsplan (bij de start van je bedrijf)
  - Financieel en administratief
  - Marketing en verkoop
  - Personeelsbeleid
  - Crisismanagement en (re-)organisatie
  - Persoonlijke effectiviteit

  Op basis van het door jou opgegeven aandachtsgebied, gaan we op zoek naar een passende coach.
  Lees hier meer over 

 • Hoe ziet een coachingstraject van Qredits eruit?

  Beide trajecten (met en zonder krediet) beginnen met een intakegesprek waarin je met de coach afspraken maakt over de frequentie en de aard van de contactmomenten en wie daarvoor het initiatief neemt. Tevens wordt de doelstelling van het coachingstraject vastgelegd (wanneer is het traject geslaagd). Ter afronding van het traject vindt een evaluatiegesprek plaats waarin getoetst wordt of de doelstelling behaald is. Ook  jouw ervaringen als ondernemer met het coachingstraject worden besproken. Het coachingstraject zonder krediet heeft een looptijd van zes maanden en omvat vier tot zes gesprekken. Het coachingstraject met krediet heeft een looptijd van twaalf maanden en omvat minimaal twaalf gesprekken.

 • Wat is de looptijd van een coachingstraject?

  Voor ondernemers die in eerste instantie geen Microkrediet afnemen bij Qredits, loopt de aanvraag via de website qredits.nl. De looptijd van een coachingstraject zonder krediet is zes maanden en omvat vier tot zes gesprekken. Voor ondernemers die een microkrediet afnemen bij Qredits loopt de aanvraag voor een coachingstraject via de kredietaanvraag en duurt het traject een jaar.

 • Wat zijn de kosten voor een coachingstraject?

  Voor het faciliteren van een coachingstraject vragen we een vergoeding van € 200,- excl. BTW.

 • Hoe kan ik een coachingstraject aanvragen?

  Via onze website kun je je aanmelden voor een coachingstraject zonder krediet. Voor ondernemers die een Microkrediet afnemen bij Qredits loopt de aanvraag voor een coachingstraject via de kredietaanvraag.

 • Kan ik zelf een coach uitzoeken?

  Ja, na het invullen van het aanmeldformulier voor een coachingstraject zonder krediet op ontvang je per e-mail een link. Deze link verschaft je toegang tot ons coachingsaanbod. Voor een coachingstraject in combinatie met een Microkrediet ontvang je per e-mail een inlogcode die je toegang geeft tot het coachingsaanbod van Qredits. Het coachingsaanbod toont alle beschikbare coaches in jouw regio. Van alle coaches is te zien wat zijn of haar achtergrond en expertise is. Vervolgens kies je zelf de coach die bij je past.

 • Kan ik een coach krijgen uit mijn eigen regio?

  Ja, op basis van je postcode gaan we op zoek naar een coach bij jou in de regio. Qredits beschikt over een groot aantal coaches die, verspreid over heel Nederland, voor je klaar staan.

 • Komt de coach bij mij thuis?

  Ja, het intakegesprek zal bij je thuis of op de bedrijfslocatie plaatsvinden. De locatie van daaropvolgende gesprekken wordt in gezamenlijk overleg met de coach bepaald. 

 • Wat te doen als de coach geen contact met mij opneemt?

  Indien de coach na tien werkdagen nog geen contact met je heeft opgenomen, neem dan contact op met de afdeling coaching van Qredits, te bereiken op telefoonnummer 0546-534010.

 • Kan ik mijn geld terug krijgen als ik niet tevreden ben over het coachingstraject?

  Graag verwijzen we je naar onze algemene voorwaarden, punt 5: Annulering en verhindering.

  Tip: maak tijdens het intakegesprek met je coach duidelijke, haalbare  en concrete afspraken, zodat de verwachtingen voor beide partijen duidelijk en helder zijn.

 • Waar kan ik een klacht indienen over mijn coachingstraject?

  Wanneer je ergens ontevreden over bent, kun je dit doorgeven aan de afdeling coaching van Qredits, te bereiken op telefoonnummer 0546-534010.

 • Wordt er bij het afsluiten van een Microkrediet altijd een coach geadviseerd?

  Afhankelijk van je ondernemerscompetenties kan de bedrijfsadviseur van Qredits je een coach adviseren. Onze coaches denken graag met je mee om je onderneming zo succesvol mogelijk te maken. Het volgen van een coachingstraject blijft altijd vrijwillig en zal niet worden verplicht vanuit Qredits.

 • Ik heb een Microkrediet aangevraagd en wil gebruik maken van een coach. Hoe nu verder?

  Voordat de offerte wordt opgesteld, ontvang je per e-mail een inlogcode die je toegang geeft tot het coachingsaanbod van Qredits. Hier vind je alle beschikbare coaches in jouw regio. Van alle coaches is te zien wat zijn of haar achtergrond en expertise is. Vervolgens kies je zelf de coach die bij je past.

 • Ik heb geen Microkrediet aangevraagd maar wil wel gebruik maken van een coach. Hoe nu verder?

  Via onze website kun je je aanmelden voor een coachingstraject zonder krediet.

 • Kan ik coach van Qredits worden?

  Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste mensen uit het bedrijfsleven om ondernemers te coachen. Ons coachingsnetwerk bestaat uit (oud-)ondernemers en professionals die zich op vrijwillige basis inzetten om ondernemers te begeleiden. Vanuit de passie om ondernemers sterker en succesvoller te maken, delen zij graag hun eigen kennis en ervaringen. Door jezelf aan te melden als coach van Qredits draag je bij aan de ontwikkeling van goed ondernemerschap in Nederland. Kijk voor meer informatie op Qreditscoach.nl en meld je aan!

 • Welke voorwaarden zijn van toepassing?

  Op alle aankopen van Qredits zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

 • Is het mogelijk om eerst een kennismakingsgesprek met een Qredits-coach te hebben?

  Nee, helaas is het niet mogelijk om voorafgaand aan een coachingstraject kennis te maken met een Qredits-coach. Qredits besteedt veel zorg en aandacht aan de selectie en kwaliteit van de coaches. Wij vragen de coaches om een compleet en duidelijk coachprofiel op te stellen, zodat je een goede keuze kunt maken voor een coach.

  Het proces is zo ingericht dat je zelf een coach kunt selecteren. Uit de praktijk blijkt dat, doordat je zelf een coach selecteert, er nauwelijks mis-matches tussen ondernemers en coaches zijn. Mocht er toch geen klik zijn met de coach dan kun je contact opnemen met de afdeling Coaching via e-mail, coaching@qredits.nl. Je ontvangt dan eenmalig de gelegenheid om een andere coach uit te zoeken via het Coachingsplein.

 • Kan ik mijn coachingstraject verlengen?

  Wanneer de periode van het coachingstraject is verstreken, is het mogelijk je coachingstraject met je huidige coach te verlengen. Je kunt je coachingstraject verlengen door opnieuw een coachingstraject van zes maanden aan te schaffen via onze website. Is je coach nog niet beschikbaar op het Coachingsplein, omdat je einddatum nog niet is verstreken? Neem dan contact op met de afdeling Coaching. Zij kunnen je huidige coachingstraject afsluiten, waardoor je coach weer beschikbaar komt om te reserveren op het Coachingsplein.

 • Ik heb geen antwoord gekregen op mijn vraag, wat nu?

  Staat je vraag er niet tussen, neem dan contact op met de afdeling coaching van Qredits, te bereiken op telefoonnummer 0546-534010.

 • Ik heb geen antwoord gekregen op mijn vraag, wat nu?

  Staat je vraag er niet tussen, neem dan contact op met de afdeling coaching van Qredits, te bereiken op telefoonnummer 0546-534010.

Veelgestelde vragen