Veelgestelde vragen

Hier vind je de meestgestelde vragen over coaching bij Qredits. 
Vind direct je antwoord met de handige zoekfunctie.

 • Coaching en begeleiding ondernemers

  Het coachen van ondernemers is, naast het verstrekken van kredieten, een belangrijk onderdeel van de dienstenverlening van Qredits. Door de inzet van coaches krijgen ondernemers persoonlijke aandacht en begeleiding om de slagingskans van hun bedrijf te vergroten.

 • Wat houdt begeleiding en coaching door Qredits in?

  Qredits biedt zowel tools als persoonlijke begeleiding aan kleine en middelgrote ondernemers. Op onze website kun je het sjabloon Ondernemingsplan gratis downloaden. Tevens kun je (tegen betaling) gebruik maken van diverse e-learnings die je ondersteunen bij het schrijven van je ondernemingsplan of het schrijven van een verkoopplan. Naast ondersteunende tools biedt Qredits ook persoonlijke begeleiding aan ondernemers in de vorm van coachingstrajecten. Dit geldt voor ondernemers met en zonder krediet.

 • Wanneer kan ik een coach van Qredits krijgen?

  Qredits biedt coachingstrajecten aan startende en bestaande ondernemers aan. Naast coaching voor ondernemers met een Microkrediet, kunnen ook ondernemers die geen kredietbehoefte hebben bij Qredits terecht voor een persoonlijke coach en begeleiding bij het ondernemersplan.

 • Kan ik ook een coach krijgen als ik geen Microkrediet bij Qredits heb gekregen?

  Ook ondernemers die geen kredietbehoefte hebben of het krediet bij een andere organisatie gekregen hebben, kunnen bij Qredits terecht voor een persoonlijke coach en begeleiding bij het ondernemingsplan.

 • Kan ik ook een coach uitzoeken zonder dat ik verder een dienst bij Qredits afneem zoals een krediet?

  Ja, dat kan. Via de website is het mogelijk om een coach reserveren die begeleiding biedt bij het maken van een ondernemingsplan. Dit kost €200,- excl. btw voor maximaal drie maanden. Wel moet je hiervoor een Qredits-account aanmaken of inloggen met het Qredits-account. Vervolgens kun je uit het overzicht van de beschikbare coaches in jouw regio zelf een coach uitzoeken. Betalen van het coachingstraject doe je met iDEAL.

 • Wat kan een coach van Qredits voor mij betekenen?

  Coaches van Qredits zijn veelal (oud-)ondernemers, directeur-grootaandeelhouders en professionals uit het bedrijfsleven die er plezier in hebben om jou als ondernemer succesvol(ler) te maken. Zij fungeren als sparringpartner, denken met je mee, maar beslissen niet en doen geen uitvoerend werk. Daarnaast kunnen coaches hun specifieke kennis en ervaringen met je delen en zijn ze bereid om hun netwerk in te zetten.

 • Wie zijn de coaches van Qredits?

  Qredits heeft een eigen pool van ca. 600 vrijwillige coaches. Deze pool bestaat uit zowel (oud)ondernemers als professionals die op vrijwillige basis hun kennis en ervaring willen delen. Daarnaast werkt Qredits samen met organisaties die hun medewerkers de kans bieden om coach van Qredits te worden en hun expertise in te zetten voor ondernemers. De organisaties die dit doen zijn o.a.; Accenture, ABN AMRO, ING, Welten, NIBC, BDO,  Rabobank en Goudse Verzekeringen..

 • Zijn er ook coaches die mij kunnen helpen bij het schrijven van een ondernemingsplan?

  Qredits heeft ook coaches die je kunnen begeleiden bij de start van je bedrijf.

 • Specifieke kennis coaches

  Naast het algemene coachingstraject biedt Qredits coaches die je kunnen begeleiden op de volgende aandachtsgebieden:


  - Begeleiding bij het schrijven van een ondernemingsplan (bij de start van je bedrijf)
  - Financieel en administratief
  - Marketing en verkoop
  - Personeelsbeleid
  - Crisismanagement en (re-)organisatie
  - Persoonlijke effectiviteit


  Op basis van het door jou opgegeven aandachtsgebied, gaan we op zoek naar een passende coach.

 • Hoe ziet een coachingstraject van Qredits eruit?

  Het coachingstraject zonder krediet heeft een looptijd van zes maanden en omvat elke maand een gesprek. Het coachingstraject met krediet heeft een looptijd van drie maanden en omvat minimaal één gesprek per maand.

 • Wat is de looptijd van een coachingstraject?

  Voor ondernemers die in eerste instantie geen Microkrediet afnemen bij Qredits, loopt de aanvraag via de website qredits.nl. De looptijd van een coachingstraject zonder krediet voor begeleiding bij je ondernemingsplan is zes maanden en omvat zes gesprekken. Voor ondernemers die een microkrediet afnemen bij Qredits duurt het traject voor de verschillende disciplines drie maanden.

 • Wat zijn de kosten voor een coachingstraject?

  Als kredietklant van Qredits kun je GRATIS gebruikmaken van ons coachingsaanbod. Niet kredietklanten kunnen voor  €200,- euro excl. btw begeleiding bij hun ondernemingsplan krijgen.

 • Hoe kan ik een coachingstraject aanvragen?

  Via onze website kun je je aanmelden voor een coachingstraject zonder krediet. Kom je  er niet uit? Neem dan tijdens kantooruren contact op met de coachingsafdeling via 0546-534010.

 • Kan ik zelf een coach uitzoeken?

  Na het invullen van het aanmeldformulier voor een coachingstraject zonder krediet ontvang je per e-mail een link. Deze link verschaft je toegang tot ons coachingsaanbod. Voor een coachingstraject in combinatie met een krediet geldt dat je automatisch gratis een coach kunt gaan uitzoeken als je bent ingelogd. Het coachingsaanbod toont alle beschikbare coaches in jouw regio. Van alle coaches is te zien wat zijn of haar achtergrond en expertise is. Vervolgens kies je zelf de coach die bij je past.

 • Kan ik een coach krijgen uit mijn eigen regio?

  Op basis van je postcode gaan we op zoek naar een coach bij jou in de regio. Qredits beschikt over een groot aantal coaches die, verspreid over heel Nederland, voor je klaar staan. Als je in je zoekfilter aangeeft op zoek te zijn naar een coach voor een online traject (e-coaching) wordt er gezocht in heel Nederland.

 • Komt de coach bij mij thuis?

  Het intakegesprek zal bij je thuis of op de bedrijfslocatie plaatsvinden. De locatie van daaropvolgende gesprekken wordt in gezamenlijk overleg met de coach bepaald.

 • Contact coach

  Indien de coach na tien werkdagen nog geen contact met je heeft opgenomen, neem dan contact op met de afdeling coaching van Qredits, te bereiken op telefoonnummer 0546-534010.

 • Coachingstraject

  Graag verwijzen we je naar onze algemene voorwaarden, punt 5: Annulering en verhindering.

   

 • Klacht over coachingstraject

  Wanneer je ergens ontevreden over bent, kun je dit doorgeven aan de afdeling coaching van Qredits, te bereiken op telefoonnummer 0546-534010.

 • Wordt er bij het afsluiten van een Microkrediet altijd een coach geadviseerd?

  Afhankelijk van je ondernemerscompetenties kan de bedrijfsadviseur van Qredits je een coach adviseren. Onze coaches denken graag met je mee om je onderneming zo succesvol mogelijk te maken. Het volgen van een coachingstraject blijft vrijwillig en zal niet worden verplicht vanuit Qredits.

 • Ik heb een krediet aangevraagd en wil gebruik maken van een coach. Hoe nu verder?

  Voordat de offerte wordt opgesteld, ontvang je per e-mail een inlogcode die je toegang geeft tot het coachingsaanbod van Qredits. Hier vind je alle beschikbare coaches in jouw regio. Van alle coaches is te zien wat zijn of haar achtergrond en expertise is. Vervolgens kies je zelf de coach die bij je past.

 • Ik heb geen Microkrediet aangevraagd maar wil wel gebruik maken van een coach. Hoe nu verder?

  Via onze website kun je je aanmelden voor een coachingstraject zonder krediet.

 • Kan ik coach van Qredits worden?

  Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste mensen uit het bedrijfsleven om ondernemers te coachen. Ons coachingsnetwerk bestaat uit (oud-)ondernemers en professionals die zich op vrijwillige basis inzetten om ondernemers te begeleiden. Vanuit de passie om ondernemers sterker en succesvoller te maken, delen zij graag hun eigen kennis en ervaringen.

 • Welke voorwaarden zijn van toepassing?

  Op alle aankopen van Qredits zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

 • Wat doet Qredits?

  Qredits helpt ondernemers verder met een financiering tot € 250.000, coaching en tools.

 • Wie is Qredits?

  We zijn een onafhankelijke en private kredietverstrekker met betrouwbare partners, zoals onder andere EIB (European Investment Bank), Rabobank, ABNAMRO, ING, Triodosbank, Accenture en de Goudse Verzekeringen. Maar onze grootste partner is de overheid, we werken samen met het Ministerie van Economische en Sociale Zaken. Qredits is een stichting met een ANBI-status. We hebben namelijk geen winstoogmerk. 

 • Hoelang bestaat jullie bedrijf?

  In januari 2009 zijn wij gestart met Qredits, Vanaf dat moment konden ondernemers een krediet bij ons aanvragen.

 • Wat is jullie missie?

  Qredits biedt coaching, Microkrediet en MKB-krediet aan (startende) ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, die geen toegang hebben tot verschillende (financiële) diensten via het reguliere circuit, zodat zij economische, financiële en sociale onafhankelijkheid kunnen verkrijgen. Hiermee wil Qredits ondernemerschap bevorderen. Qredits doet dat door een combinatie van tools, coaching en kredietoplossingen voor (startende) ondernemers aan te bieden. 

 • Voor wie is Qredits?

  Qredits is er voor iedere startende of bestaande ondernemer in Nederland. Onze oplossingen zijn gericht op het opzetten van een nieuw bedrijf, maar ook op het uitbouwen van een bestaande onderneming.

 • Wat onderscheidt jullie van andere partijen?

  Wij onderscheiden ons o.a. op de manier waarop wij een kredietaanvraag beoordelen. Wij kijken meer naar de ondernemer en zijn of haar plan en minder naar zekerheden. Daarnaast bieden wij diverse tools aan zoals e-learnings, ondernemersplansjabloon, avondscholen, bootcamps. ,Ook persoonlijke coaching, om startende en bestaande ondernemers verder te helpen is hiervan een onderdeel. Qredits is een stichting en heeft geen winstoogmerk. We zijn er niet om winst te maken, maar om winst te laten maken. We willen namelijk dat onze ondernemers verder komen.

  Een van onze doelstellingen is om klanten snel en persoonlijk verder te helpen. In sommige situaties kun je namelijk binnen een week via een verkorte procedure een krediet ontvangen. Heb je minder haast en kom je mogelijk in aanmerking voor een krediet, dan komen we bij je langs voor een persoonlijk gesprek. Daarnaast kunnen wij, gebruik makend van ons netwerk, klanten verbinden met interessante partijen.

 • Hoe kan ik bij jullie solliciteren?

  Wat leuk om te horen dat je bij ons wilt komen werken. Hier vind je onze vacatures!

 • Ik wil een klacht indienen. Waar kan ik terecht?

  Dat is vervelend om te horen. Hier vind je ons klachtenformulier.
  Onze collega van de betreffende afdeling zal dit dan oppakken.

 • Adviesgesprek lening

  Op het moment dat wij de belangrijkste stukken compleet hebben en positief zijn over je aanvraag dan volgt er altijd een afspraak met een bedrijfsadviseur bij jou in de regio.  De aanvraag moet je wel eerst even via onze website indienen. Wij nemen dan doorgaans binnen twee werkdagen contact met je op.

 • Is het adviesgesprek vrijblijvend?

  Ja, een adviesgesprek is geheel vrijblijvend.

 • Kan een adviesgesprek ook per telefoon?

  Nee, wij zullen als wij positief zijn over de aanvraag altijd een persoonlijk gesprek met de klant inplannen. In sommige situaties kunnen we gebruik maken van een verkorte procedure waarbij wij het gesprek met de klant op afstand (via een beeldgesprek) zullen doen.

 • Wat wordt er besproken tijdens een adviesgesprek?

  Tijdens het gesprek met de adviseur zullen we je plannen persoonlijk bespreken. De nadruk zal liggen op je ondernemerscompetenties,  je ondernemingsplan, de markt, de privé situatie en indien van toepassing je jaarcijfers.  Daarnaast kijken wij wat de beste financieringsoplossing is en zullen we de mogelijkheden van coaching met je bespreken. Uiteindelijk gaat het erom dat we samen een verstandige beslissing nemen over de financiering die je aan wilt gaan.

 • Wat is jullie adres?

  Ons adres van het hoofdkantoor is Wierdensestraat 27, 7607 GE Almelo

 • Wat is jullie postadres?

  Ons postadres is Postbus 302, 7600 AH Almelo

 • Wat is het nummer van de helpdesk?

  Het nummer van de helpdesk is 0546-534010, op werkdagen tussen 09:00 – 17:00 uur zijn we telefonisch bereikbaar. Mailen mag ook, stuur dan je e-mail naar [email protected]

 • Is het mogelijk om eerst een kennismakingsgesprek met een Qredits-coach te hebben?

  Nee, helaas is het niet mogelijk om voorafgaand aan een coachingstraject kennis te maken met een Qredits-coach. Qredits besteedt veel zorg en aandacht aan de selectie en kwaliteit van de coaches. Wij vragen de coaches om een compleet en duidelijk coachprofiel op te stellen, zodat je een goede keuze kunt maken voor een coach. Wij kijken mee met jouw keuze om zoveel mogelijk te zorgen voor een goede match tussen jou en de coach.

 • Kan ik mijn coachingstraject verlengen?

  Wanneer de periode van het coachingstraject is verstreken, is het mogelijk je coachingstraject met je huidige coach te verlengen. Neem dan contact op met de afdeling Coaching. Zij kunnen je huidige coachingstraject afsluiten, waardoor je coach weer beschikbaar komt om te reserveren op het Coachingsplein.

 • Geen antwoord op vraag

  Staat je vraag er niet tussen, neem dan contact op met de afdeling coaching van Qredits, te bereiken op telefoonnummer 0546-534010.

 • Geen antwoord op vraag

  Staat je vraag er niet tussen, neem dan contact op met de afdeling coaching van Qredits, te bereiken op telefoonnummer 0546-534010.

Veelgestelde vragen