NCD

NCD

De NCD staat voor 'Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren'. We zijn sinds 1953 hét platform voor Leiderschap en Toezicht in Nederland.

Wij zijn een ‘person to person’ vereniging van, voor en door directeuren en commissarissen/toezichthouders, gericht op het elkaar inspireren en ondersteunen bij persoonlijke groei.

NCD Academy

De in 2014 gestarte NCD Academy is daar een voorbeeld van. Door samen op een innovatieve manier te zoeken naar aandachtsvelden, kennis, vaardigheden, “best’, maar vooral ook ‘next’ practices die leiderschap en toezicht in de toekomst sterker en beter kunnen maken wil de NCD bijdragen aan de kwaliteit van verantwoord leiderschap nu en in de toekomst.

Door hun achtergrond en voortdurende, life time, opleiding zijn NCD’ers uitermate geschikt om andere ondernemers te begeleiden, wat in de praktijk dan ook vaak gebeurt. De reden ook om als NCD veel contacten te hebben met (startende en groei) bedrijven die mensen met meer ervaring graag inzetten. Dat kan in een Raad van Advies, een informeel commissariaat of een formele toezichtspositie.

Samenwerking

Samen met Qredits kijkt de NCD of leden van de NCD ingezet kunnen worden als coach voor Qredits projecten. NCD’ers hechten aan verantwoordelijk leiderschap en werken graag mee aan projecten waarbij bedrijven op een verantwoorde manier groei en continuïteit realiseren.

NCD.nl  |  ncdacademy.nl

Kies een coach bij jou in de buurt

 

 

 

NCD