PUM

PUM

PUM Netherlands senior experts is een non-profit organisatie die bedrijven uit ontwikkelingslanden en opkomende markten adviseert die geen commerciële consultancy kunnen betalen.

Wij doen dit door deze bedrijven, op hun verzoek, te koppelen aan Nederlandse professionals die hun jarenlange ervaring onbetaald inzetten voor een betere wereld. Zo stimuleren we ondernemerschap, zelfredzaamheid en duurzame ontwikkeling van midden- en kleinbedrijf ter plaatse. Door deze professionals (senior experts) kortlopende, concrete adviesprojecten op de werkvloer te laten uitvoeren, bouwen bedrijven voldoende kennis op om uit te groeien tot de motor van de plaatselijke economie. Dat is goed voor de werkgelegenheid en de duurzame economische ontwikkeling van de regio. De contacten die hierbij ontstaan groeien regelmatig uit tot belangrijke handelsrelaties. Hierdoor profiteert ook de Nederlandse economie.

Onze vrijwilligers

PUM beschikt over een netwerk van 3.200 vrijwilligers die jaarlijks wereldwijd meer dan 2.000 projecten uitvoeren. Op basis van de ruime kennis en ervaring die zij tijdens hun loopbaan hebben opgedaan adviseren zij ondernemers in zo’n zeventig landen ter wereld . De kracht van hun inzet is dat ze één-op-één-advies geven.

Onze expertise

PUM adviseert op alle denkbare terreinen. Van logistiek tot lastechniek, van horeca tot houtbewerking. Voor Qredits wijzen we met name op onze expertise in de sector detailhandel en horeca.
De aanpak is zakelijk en richt zich zo objectief mogelijk op verbetering van de bedrijfsvoering.

Onze naam

PUM staat voor Programma Uitzending Managers. Omdat we allang niet meer alleen managers uitzenden (inmiddels werken we ook met andere vakspecialisten en ondernemers) hanteren we eigenlijk alleen nog de afkorting, met de toevoeging Netherlands senior experts.

www.pum.nl

Kies een coach bij jou in de buurt

PUM