Eigenbaas programma voor studenten op de Liseo Boneriano

De studenten van Havo 4 en Vwo 4 en 5 gaan het project eigenbaas elke vrijdag tijdens ‘project uur’ volgen. Dit project duurt het hele schooljaar en gaan met hulp van lokale ondernemers van Bonaire een eigen onderneming opzetten.  De studenten zullen een online ‘E-learning’, gepresenteerd door Qredits volgen. De E-learning helpt op stapsgewijs het opstellen van een ondernemingsplan. Een gastles gegeven door Qredits is ook een must. De studenten krijgen ook voorbeeld casussen uit het praktijk.

Aan het eind van de schooljaar, zullen de studenten hun opgemaakt plan presenteren aan een panel van deskundigen, bestaande uit: Qredits, de Kamer van Koophandel en een ervarende lokale ondernemer. Zij krijgen als beloning een certificaat van Qredits en ook mogelijkheden tot een lening voor hun fantastische plan. De studenten kunnen ook het project gebruiken als profielwerkstuk voor het school examen.

Qredits wilt op deze manier ondernemerschapskwaliteiten tussen de jongeren opwekken en zodoende duurzame economische ontwikkeling waarborgen.

Meer informatie over Qredits Bonaire is te vinden op https://bonaire-nl.qredits.com/. De website is in twee talen beschikbaar: Nederlands en Papiamentu.

Eigenbaas programma voor studenten op de Liseo Boneriano