Bas Baak

Bas Baak bouwt met Qredits

'Qredits heeft haar nek uitgestoken om mij, als starter met weinig financiële zekerheden, toch het vertrouwen te geven en geld te lenen.'

Nieuwe kansen

Bas was autoverkoper, tot hij door een ongeluk zijn onderbeen verbrijzelde. Hij kon niet goed meer lopen en ging aan de slag bij een callcenter, eerst als medewerker en later als salesmanager. Na een paar jaar wilde hij iets anders. Eind 2008 -hij liep nmiddels weer prima- besloot hij voor zichzelf te beginnen. Bas licht toe: “Verkopen is leuk, maar bij het callcenter had ik het wel gezien en in de autobranche was geen werk meer. Bovendien wilde ik graag voor mezelf beginnen. Omdat ik vroeger vaak had schoongemaakt als bijbaantje, kwam ik op het idee een schoonmaakbedrijfje te beginnen. Ik wist dat je daar een goede boterham mee kon verdienen.”

Groeien

Bas Baak is een van de eerste ondernemers die Qredits geholpen heeft. In mei 2009  begon Bas zijn eigen schoonmaakbedrijf: Baak Schoonmaak. Van einzelgänger portiekschoonmaker is het bedrijfje uitgegroeid tot een volwaardige all-round service aanbieder in de Haagsche regio met 18 medewerkers. Ze bedienen o.a. scholen, kinderdagverblijven, VVE’s en kantoren.

Flink groeien met Qredits

De 9000 euro die Bas geleend had in 2009, heeft hij terugbetaald in 36 maanden. “Ik kreeg de kans om flink te groeien en klopte weer aan bij Qredits, waarna mij een bedrag is geleend van 30.000 euro.“

Op naar de 1.000.000

De jaaromzet over 2012 bedroeg 416.000 euro, voor 2013 is de prognose dat Bas ruim over 500.000 euro gaat en in 2017 wil Bas een omzet halen van 1.000.000 euro. 

Klaar voor de toekomst

“De verwachting toen ik begon, komt overeen met waar ik nu sta; in mijn ondernemersplan dat ik voor Qredits heb gemaakt vermeldde ik destijds dat de doelstelling 11 FTE zou zijn na drie jaar, dat is uitgekomen.” Inmiddels is de BKR codering verdwenen en denkt Bas dat hij met de huidige cijfers wel bij de reguliere bank terecht kan.

Bas Baak