Nadine en haar coach

Nadine's idee heeft Qredits

Kleding, sieraden en cupcakes. In the Darling is alles bijzonder: de vrolijke inrichting, het historische pand en het feit dat je er behalve kleding ook sieraden en gebak kunt kopen. Precies hoe oprichtster en eigenaresse Nadine van der Zee het wilde hebben.

Nadine verkoopt kleding, accessoires en schoenen. Maar haar winkel The Darling is zeker niet het zoveelste knusse boetiekje in Amsterdam. Anders dan andere winkels heeft The Darling bijvoorbeeld een unieke, consequent doorgevoerde inrichting. Nadine, van huis uit ontwerpster, putte inspiratie uit snoepwinkels. "Ik wil dat mensen zich hier voelen als een kind in een snoepwinkel; dat je niet weet waar je moet kijken, omdat álles zo leuk en mooi is. Ook letterlijk maak ik veel gebruik van snoep als inspiratie. De prijskaartjes aan de kleding zijn cupcakebakjes. De cupcakes die verspreid over de winkel staan, verkoop ik ook."

Ook bijzonder aan The Darling is het assortiment. Nadine koopt elke week nieuwe kleding, in kleine hoeveelheden, zodat het telkens weer uniek en anders is. Van alles door elkaar: nieuw, design, vintage. Bij elkaar doet The Darling nog het meest denken aan een gezellige huiskamer, waar iemand al zijn bijzondere spullen liefdevol heeft uitgestald.

The Darling onderscheidt zich verder door zijn prijsbeleid. "Door de speciale inrichting verwachten mensen dure kleding", aldus Nadine "maar een jurk kost gemiddeld € 40. Dat zijn bijna H&M- prijzen."

Persoonlijke begeleiding

Nadine droomde al van kleins af aan van een eigen winkel. Na haar opleiding aan het Amsterdam Fashion Institute werkte ze eerst in loondienst, maar de droom bleef lokken en op een mooie dag besloot ze er serieus werk van te maken. Via via hoorde ze over de mogelijkheden van microfinanciering. Zo kwam ze bij Qredits terecht. Waarom ging ze niet naar een reguliere bank? "Dat heb ik wel even overwogen", aldus Nadine "maar dit sprak me toch meer aan, vanwege de persoonlijke begeleiding. Er kwam een adviseur van Qredits bij mij thuis, die naar mijn verhaal luisterde. Daarna kreeg ik een coach die veel praktische tips voor mij had. Goede, prettige begeleiding."

Ongeveer tegelijk met de kredietaanvraag bij Qredits kreeg Nadine de kans een uniek pand te huren voor haar winkel, in de populaire buurt, Negen Straatjes. Een pand met historische waarde, dat al 2 jaar leeg stond. "Voor mij was het een lot uit de loterij. Precies wat ik zocht."

Geen tijd

Het geld van het Microkrediet werd grotendeels besteed aan de inkoop van de collectie. De inrichting van de zaak kostte een heel stuk minder. Nadine: "De kledingrekken heb ik zelf gemaakt, van bomen. Verder heb ik veel dingen gekregen of tweedehands gekocht en zelf opgeknapt."

In september 2009 opende The Darling haar deuren. Sindsdien gaat het Nadine voor de wind. "Ik wilde eigenlijk ook eigen ontwerpen gaan verkopen. Maar daar heb ik helemaal geen tijd voor op het moment. De winkel draait heel goed, beter dan ik had gehoopt. Ik had berekend hoeveel omzet ik per dag moest maken om te overleven. Dat haal ik met gemak."

Wil jij ook een coach? Klik dan hier voor meer informatie.
Nadine en haar coach