Marjolein sapkar

De lekkerste en gezondste sappen

Onder het genot van een heerlijke groente smoothie, vertelt onderneemster Marjolein haar verhaal. “Ik begon met werken als psycholoog. Eerst bij Jeugdzorg en daarna bij een behandelcentrum voor jongeren en gezinnen met complexe problematiek. Na een aantal jaar dit werk te hebben gedaan, heb ik een rigoureuze beslissing genomen om mijn baan op te zeggen en voor twee maanden te gaan reizen in Zuid-Amerika.”

“Toen ik nog werkte als psycholoog had ik al een keer een ondernemingsplan geschreven om een Juicebar te beginnen. Ik liep alleen vast op het financiële plaatje. Ik zou dan (bijna) een ton moeten investeren en vond dat te veel geld. Tijdens mijn reis werd ik geïnspireerd door de smoothiebars die ik daar zag. Toen kwam de droom om een juicebar te beginnen weer naar boven. Omdat een ‘echte’ juicebar om een zo grote investering vroeg, heb ik een kleinere, mobiele versie bedacht."

Terug in Nederland

Weer terug in Nederland ging Marjolein direct aan de slag met haar ondernemingsplan. Weken is ze bezig geweest om het plan tot in de detail uit te werken. “Ik had een bedrag nodig van 19.000 euro om te starten. Ik hoopte dit bij vrienden en familie te kunnen lenen, maar dat lukte helaas niet. In haar verdere zoektocht naar financiering kwam Marjolein bij Qredits terecht. “Ze geloofden in mijn plan en ik kon snel beschikken over het geld om te gaan beginnen.”

Het gaat eigenlijk vanzelf

Op aanraden van de bedrijfsadviseur kreeg Marjolein een coach, Jeroen, werkzaam als projectmanager bij ABN AMRO. “Samen met Jeroen heb ik gekeken hoe ik bedrijven kan benaderen en bekendheid kan geven aan de Sapkar. We hebben nu drie keer afgesproken, maar ik zou eigenlijk nog meer gebruik moeten maken van de kennis van Jeroen, ook voor andere dingen. Want aan marketing hoef ik niet zoveel te doen. Het is vanaf het begin heel druk. Wekelijks krijg ik 5 tot 10 offertes binnen om te staan bij festivals, bruiloften of andere feestjes. Daarnaast sta ik op Amsterdamse markten en heb ik samenwerkingen met diverse lunchrooms. Het gaat dus goed.”

“Over vijf jaar heb ik er in ieder geval nog een Sapkar bij, maar ik denk zelfs dat ik dan mijn allereerste droom heb waargemaakt, de Juicebar.”

www.de-sapkar.nl

Marjolein sapkar