"Je benut op die manier heel goed de seizoenen. In tijde van overvloed ga je bewaren. Gewoon zoals vroeger op het platteland. Daar werd ook alles ingemaakt in de zomer om dat vervolgens in de winter te eten."
Liefde voor het product
Simone kan er uren over praten. De groente, het proces. Al gaande het gesprek wordt duidelijk dat we hier echt praten over een ambacht. Er wordt iets gemaakt, uitgeprobeerd, opnieuw gemaakt en dat alles met heel veel liefde.
Een eigen eetwinkel gecombineerd met traiteur is het resultaat van haar liefde voor eten. Al 25 jaar werkt Simone in de horeca. Zij is begonnen als bediende, uitgegroeid tot restaurantmanager en bedrijfsleider; alles heeft zij gezien. "Ik heb veel leiding gegeven aan teams, grote processen begeleidt en nieuwe afdelingen opgezet, maar het liefste bevond ik mij in de keuken. Bij het eten lag toch echt mijn hart. Ik wilde zelf iets met eten gaan doen." De 'pickels specialiteit' ontwikkelde zich gaandeweg en alle ideeën kwamen tezamen in haar eigen winkel Thull's Pickles & Stock.
Locatie bewust gekozen
"Mijn keuze om de winkel te vestigen op de Pretoriusstraat in Amsterdam Oost was heel bewust. Afgezien van het feit dat ik zelf in de buurt woon, vind ik het goed om te starten op een plek die je kent. Ik weet wat voor mensen hier wonen, wat hun interesse heeft en hoe hun bestedingspatroon eruit ziet. Daarnaast is het leuk om in een buurt te zitten die opkomend is."
Een pand en verbouwen
Een pand vond Simone al vrij snel. Toen nog de financiering. Deze moest snel rondkomen zodat de eerste maand huur betaald kon worden. Maar ook was er geld nodig voor de verbouwing en inrichting van de winkel. Met behulp van een boekhouder stelde ze een plan op en stuurde het naar een goede bekende die bij de bank werkte. "Puur om eens gevoel te krijgen of een bank zoiets zou doen. Hij dacht niet dat het ging lukken en toen ben ik zelf naar Qredits gegaan. De bedrijfsadviseur Mirjam kwam langs in het nieuwe pand en na een goed en fijn gesprek werd mijn aanvraag goedgekeurd." Ook had Simone een kleine eigen crowdfunding actie opgezet bij familie en vrienden. "Ik dop altijd graag mijn eigen boontjes en vraag niet snel om hulp, maar gaandeweg kwam ik erachter dat mensen het juist leuk vinden als je hen erbij betrekt. Ze zeggen zelf wel 'nee' als ze niet willen. Ik heb uiteindelijk een deel bij familie en vrienden geleend en een deel bij Qredits. Ik vind het fijn dat het grootste gedeelte van de lening vastligt bij een zakelijke partner. Dat voelt veilig."
"Ik vind het fijn dat het grootste gedeelte van de lening vastligt
bij een zakelijke partner. Dat voelt veilig."
Het bedrijf staat
We zijn nu een paar maand verder en Simones prachtige eetwinkel met haar eigen merk Pickles is een feit. Ook verzorgt ze lunches, diners en biedt ze mooie eetproducten van derden aan. Het Parool, Elle Eten, Delicious, VIVA en allerlei bloggers hebben haar al gespot.
Simone doet het vooralsnog alleen. Haar zoon van 16 jaar draait in de zomer een dag per week mee. Haar man, meubelmaker van beroep en verantwoordelijk voor het gehele interieur van de winkel, stimuleert haar in haar passie en helpt in de weekenden.
Simone straalt
Ze straalt. Het gaat goed. Simone is volop bezig met haar eerste doel: een financieel goed en gezond bedrijf runnen. Vervolgens kan ze door. "Als het goed draait, dan kan ik personeel aannemen en mij nog meer concentreren op catering, evenementen, shop in shop, festivals en eventueel een tweede winkel." En met de Qredits-coach heeft ze een sparringspartner naast zich om regelmatig te klankborden, van te leren en ideeën te delen.