Anas Ragheb - Mpowerment

Anas Ragheb - Mpowerment

Hij vluchtte uit Syrië en startte een eigen bedrijf starten in een Nederland. Met als motivatie om mensen te helpen die in hetzelfde schuitje zitten. Anas Ragheb van Mpowerment helpt mensen met een migrantenachtergrond aan een baan in de transportsector. Met zijn verhaal wil hij graag anderen inspireren.

Geschiedenis

Van oorsprong komt Anas uit Syrië. Hier heeft hij al enige werkervaring opgedaan.  “Mijn passie ligt bij training en coaching. Dit heb ik gedaan in Syrië en Dubai in de detailhandel. In 2015 ben ik naar Nederland gevlucht. Ik was veel bezig met het integreren en het leren van de taal. Om aan werk te komen, moest ik een bepaald certificaat bezitten maar deze had ik niet. Hierdoor lukte het niet om aan een normale baan te komen. In 2018 ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf, Mpowerment.”

   

Idee van een eigen bedrijf starten

Het idee van een eigen bedrijf opstarten kreeg Anas in Nederland. “Ik wilde graag aan het werk, dus ik ging nadenken over mogelijke projecten. Ik dacht na over welk proces ik had doorstaan en hoe andere mensen met een migrantenachtergrond zich zouden voelen in dezelfde situatie. Hoe is het voor hen om naar Nederland te komen? Dit bracht mij op het idee voor Mpowerment, een sociale onderneming die vrachtwagenchauffeurs helpt aan een certificaat en hen vervolgens te koppelen aan een baan.”

Praktische- en theoretisch kant

De manier waarop Anas mensen bij Mpowerment helpt zijn heel divers. Naast de praktische kant wordt er ook aandacht geschonken aan de overige aspecten van het zakenleven. “Ik werk met hard- en soft skills. Onder hard skills vallen het theoretische- en praktische gedeeltes van de opleiding. Hierbij krijgen ze ondersteuning van de soft skills. Ik vertel mijn klanten hoe zij een sollicitatiegesprek voeren, wat timemanagement inhoudt, hoe ze een LinkedIn profiel aanmaken en wat het belang ervan is. Maar ook nadat ik ze heb geholpen aan een baan blijf met ze in contact. Gewoon de simpele vragen als hoe het nu gaat of dat ze ergens tegenaan lopen. Coaching is voor mij erg belangrijk en dat wil ik graag overbrengen op anderen!”

   

Krediet bij Qredits

Toen ik wilde starten ben ik op zoek gegaan naar middelen die mij konden helpen met de opstart van mijn bedrijf. De ING verwees mij door naar Qredits en uiteindelijk ben ik in contact gekomen met bedrijfsadviseur Mirjam. Zij heeft samen met mij het proces doorlopen en uiteindelijk is mijn aanvraag goedgekeurd! Hiermee is Anas één van de migranten die we in 2019 een krediet verstrekten om een nieuwe toekomst op te bouwen in Nederland.

Naast het feit dat Anas coaching aanbiedt, heeft hij zelf ook een coachingstraject gevolgd bij Qredits. “Ook ben ik gekoppeld aan een coach van Qredits, Huub. Huub heeft mij de verschillende aspecten van het Nederlandse bedrijfsleven leren kennen. Het is fijn om samen met iemand te kunnen sparren die meer af weet van het vak dan jijzelf. Het is niet altijd business, af en toe een praatje is ook leuk!”

Toekomst

Anas blijft positief wanneer hij spreekt over de toekomst. “Het is lastig om te zeggen hoe het in de toekomst gaat. Ik hoop dat mijn bedrijf goed blijft lopen en ik veel mensen kan blijven helpen. Dat is mijn passie en daar word ik blij van!”

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Anas Ragheb - Mpowerment