Annes ervaring met microkrediet

Annes concept heeft Qredits

Haar ondernemingsplan werd bejubeld, maar een starterskrediet bij de bank leverde dat niet op. Bij Qredits lukte het wel, en ze vond er ook nog een prima coach.

Met haar ondernemingsplan onder de arm klopte beauty-ondernemer Anne Los bij verschillende banken aan en overal ging de vlag uit voor het door haar bedachte concept. “Kat in ’t bakkie, dacht ik bij de eerste afspraak”, zegt ze terugblikkend. Maar dat viel behoorlijk tegen. Want bij alle banken die ze bezocht bleef de kredietkraan dicht. “Ze gooiden het op de omstandigheden: geen partner en geen vaste baan, dus te risicovol. Het ging helemaal niet over de kansen van mijn bedrijf.” Dat veranderde toen ze met Qredits in contact kwam. “Daar trof ik voor het eerst iemand die ook echt inhoudelijk op mijn ondernemingsplan inging.”

Million dollar business

Anne heeft haar ambitie op dat moment al moeten bijstellen. Aanvankelijk had ze iets veel groters in gedachten, maar ook het starterskrediet van Qredits kent zijn grenzen. “Dus moest ik mijn plan aanpassen”, zegt Anne, “en eerlijk gezegd werd het daar niet slechter van.” Inmiddels is ze de trotse eigenaar van Annes concept voor Mooi in de chique Amsterdamse Van Eeghenlaan. In dit ‘huis voor huid, haar en hem’ biedt een team van zes zelfstandigen sinds februari 2012 uiteenlopende diensten aan op het gebied van beauty en lichaamsverzorging. De inrichting is precies zoals ze zich dat had voorgesteld. “Het ziet er echt uit als een million dollar business.”

Kadootje

Voordat ze aan haar huidige ondernemingsavontuur begon, werkte Anne als sales manager. In een ver verleden had ze al iets ondernomen in het beautysegment, maar dat werd geen succes. De mogelijkheid om gecoacht te worden door een professional uit het bedrijfsleven greep ze dan ook met beide handen aan.

“Mijn coach is echt een kadootje”, zegt ze. “Ik had aangegeven dat ik graag hulp zou hebben van coach die goed is in strategie, iemand van de grote lijnen. En die hebben ze bij Qredits voor me gevonden. Iemand met wie ik bovendien een enorme klik heb. Wat ik wilde bereiken had ik duidelijk voor ogen. Maar op de weg daar naartoe heeft mijn coach me geweldig geholpen.”

Meer weten over Microkrediet? Klik dan hier.

Annes ervaring met microkrediet