Atelier Het Pruykenhuys

Atelier Het Pruykenhuys

Sylvie Takke is een bezige bij. Naast haar eigen pruikenatelier runt ze een gezin met 3 kinderen, 1 hond, 3 katten, 10 kippen en 1 duif. In haar vrije tijd werkt ze in haar moestuin en zit ze bij de vrijwillige brandweer. 

‘’Twintig jaar geleden ben ik begonnen met de kappersopleiding, daarna ben ik een hele andere weg in geslagen. Ik heb gewerkt in het theater, voor de TV en ik heb op de filmset gestaan. Vanuit de entertainment wereld heb ik jarenlang met de beste pruikenmaker van Nederland mee mogen kijken. Ik heb daar veel geleerd en van dichtbij gezien hoe het is om een eigen atelier te runnen, dit heeft mij enorm geïnspireerd.”

Pruiken met passie

Inmiddels heeft Sylvie haar eigen Atelier Het Pruykenhuys en levert ze handgeknoopte pruiken en haarwerken aan de entertainmentindustrie en aan particulieren met een tijdelijk of permanent haarprobleem. “Het voelt goed om dit te doen vanuit mijn passie’’, aldus Sylvie. ‘’Veel haarwerkers verkopen pruiken die door anderen zijn gemaakt, maar zo wilde ik niet werken. Wij maken onze pruiken op maat, we bepalen zelf welke materialen er gebruikt worden en de structuur van de haarlijn. Voor onderhoud en reparatie kunnen onze klanten altijd terug komen, dat stukje service vinden wij erg belangrijk.’’

Van plan naar realisatie

‘’Na lang sparren met mijn partner over hoe onze onderneming eruit moest zien, hebben we de financieringsaanvraag in twee stappen gedaan. Met de eerste aanvraag hebben wij onze voorraad uitgebreid. Met de tweede aanvraag hebben we een nieuw pand gerealiseerd, onze klantenkring uitgebreid en een ontspannen werkruimte gecreëerd in de vorm van ons atelier.”

Het traject bij Qredits verliep vlot. “Binnen een maand was alles rond, het contact met de bedrijfsadviseur verliep erg soepel en persoonlijk. Daarnaast hebben we een coach van Qredits gehad waarmee we konden sparren, hij hield ons vaak een spiegel voor en gaf ons net dat duwtje dat we nodig hadden.”

Haarwerk Vakschool

Maar Sylvie’s ambitie reikte verder. Opleidingen voor pruikenmakers en haarwerkers zijn niet te vinden in Nederland. Sylvie merkte dat er grote behoefte bestond aan informatie over het ambacht pruiken maken. Daarom begon ze met het organiseren van vaklessen, wat in november 2016 resulteerde in de oprichting van de eerste Haarwerk Vakschool in de Benelux. “We bieden een breed pallet aan vaklessen: van het maken van volledige pruiken tot het toepassen van kapperstechnieken op haarwerken. Veel lessen zijn per dag te volgen, maar we bieden ook een jaaropleiding aan (1 dag per week) waarbinnen je alle facetten van het haarwerkvak kunt leren.”
Meer informatie vind je op www.haarwerkvakschool.nl 

Ga je eigen weg en onderscheid je van de rest

‘’Het gaat goed met ons bedrijf, onze klantenkring groeit en ons aanbod wordt steeds groter. We zijn diverse medewerkers aan het opleiden, waardoor de kwaliteit die we bieden hoger wordt. Inmiddels werken we ook samen met zzp-ers, die ik ken vanuit mijn netwerk.”

Sylvie’s advies aan startende ondernemers: “Praat veel met anderen over je plannen, maar ga je eigen weg en onderscheid je van de rest. Een goede coach heb je hard nodig, net als doorzettingsvermogen, want zwaar wordt het zeker. Maar mensen hebben vaker spijt van dingen die ze niet gedaan hebben, dan van dingen die ze beter niet hadden kunnen doen!’’
Meer informatie vind je op: www.hetpruykenhuys.nl

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Atelier Het Pruykenhuys