Body Shape

Body Shape

“Gewoon doen! Dat is onze enige tip.”

Jenine Hooglander(36) uit het Zeeuwse Kruiningen was er altijd al van overtuigd dat het ondernemerschap haar goed zou passen. Nadat ze zelf door gezond eten en bewegen 17 kilo was afgevallen en weer lekker in haar vel zat wist ze waar haar droom lag. Samen met haar vriend Horst runt de gedreven Jenine het inmiddels succesvolle Body Shape in Kapelle. De cabines in hun salon helpen bij het afslanken. Door het creëren van een vacuüm in combinatie met infrarood en een toevoer van collageen verbrand je in een half uur zo’n 700 kilocalorieën.

Enthousiast

“Andere mensen blij maken en er voor zorgen dat ze gezond worden. Dat geeft zoveel energie. In onze zaak zijn er mensen die 15 kilo afvallen door het gebruik van onze apparaten en een aangepaste voeding. Die transformeren niet alleen op fysiek gebied, maar worden ook mentaal een heel ander mens. Daar kunnen we van genieten, dat gun ik iedereen.” En zo kan Jenine nog wel even doorgaan, enthousiast als ze is over hun programma en het ondernemerschap.

Goed gevoel

Dat enthousiasme zakt absoluut niet weg als de voormalig journaliste vertelt over het pad dat ze bewandeld hebben om een krediet te ontvangen. “Ik ben een enorme voorstander van micro financieren, dus zo kwamen we bij Qredits uit. Daar hadden we ook al eens wat over gehoord en het paste bij ons. We hebben dus niet eens bij andere verstrekkers aangeklopt. Dit voelde meteen goed.” Met behulp van het ondernemingsplansjabloon op de site schreef het stel hun ondernemingsplan. Een gratis tool waarbij je ook jezelf en je ideeën nog eens flink onder de loep legt. Voor Jenine en Horst een prettige leidraad om hun ideeën verder uit te werken en concreet te maken.

Ondernemen is risico’s nemen

De periode na het aanvragen van het krediet was enorm spannend omdat ze hun droompand al op het oog hadden. Met enig risico huren ze een maand onder voorbehoud. Maar dat hoort volgens de sportievelingen bij het ondernemerschap: ‘Als je geen risico’s durft te nemen, dan moet je geen ondernemer worden.’ Gelukkig heeft de gok goed uitgepakt. De aanvraag werd goedgekeurd en sinds april 2017 draait de zaak op volle toeren.

Tweede investering

Het loopt zelfs zo goed dat ze binnen drie maanden al willen uitbreiden want ze moeten klanten ‘nee’ verkopen. In overleg met bedrijfsadviseur Liesbeth is er een mogelijkheid voor een tweede lening bij Qredits. Zo kunnen ze voor de winter alle klanten bedienen met hun nieuwe apparatuur. Er is dan ook alleen maar lof voor de stichting en voor de altijd vrolijke Liesbeth. “Bij Qredits luisteren ze echt naar je, ook bij de tweede investering hoefden we niet eerst een jaar lang te bewijzen hoe de zaak liep. We konden snel schakelen en daardoor bleef ons bedrijf gezond. Als je moet zeggen dat je vol zit, dan haken mensen af en weet ik niet hoe het hier was gelopen. Voor die snelle behandeling zijn we Liesbeth heel dankbaar”.

Tip van Jenine en Horst

“Gewoon doen! Dat is de tip die we alle beginnende ondernemers willen meegeven. Onze klanten vinden het ook vaak spannend als ze voor de eerste keer in de ‘shapers’ gaan. Dan leg ik uit dat je alleen iets kan bereiken door ervoor te gaan. Of het nu gaat om een gezond lijf of om een eigen onderneming, mijn tip blijft hetzelfde. Doen!”


Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Body Shape