Brownies&downieS Eindhoven, een unieke combinatie

Brownies&downieS Eindhoven, een unieke combinatie

Robin Walschots, de enthousiaste eigenaresse van Brownies&downieS, wist van jongs af aan al dat ze wilde ondernemen. “Mijn droom was om een eigen lunchzaak te beginnen. Ik hou ervan om met mensen te werken en om het mensen naar hun zin te maken. Tijdens mijn studie Facilitair Management kwam ik in aanraking met de oprichter van de franchise formule Brownies&downieS. Het klikte meteen en hij vroeg mij of ik in Eindhoven een zaak wilde opzetten.”

Als koning behandeld

Robin ging in 2013 van start. Toen 23 jaar stortte ze zich in een avontuur waar ze tot op de dag van vandaag geen spijt van heeft. Ze werkt met een bijzondere groep mensen: “Wij draaien een restaurant waarin mensen met een verstandelijke beperking werkzaam zijn en alle voorkomende horecawerkzaamheden verrichten.” Haar werknemers hebben andere begeleiding nodig, maar Robin zou niet anders meer willen. “Ze brengen veel meer enthousiasme en bijzondere gebeurtenissen met zich mee dan je in een ‘normaal’ restaurant zal tegenkomen. In een regulier restaurant ben je toch meer een tafelnummer, hier word je echt als een koning behandeld. Er is meer gastvrijheid en blijheid. Het is altijd een feestje om hier te zijn, er gaat geen dag voorbij zonder dat we gelachen hebben. Het zijn heel dankbare werknemers.”

Sinds de opening heeft Robin een behoorlijke naamsbekendheid gecreëerd. “We kregen ook een steeds groter medewerkersbestand. De eerste locatie was te klein om uit te breiden. In augustus 2016 zijn we verhuisd naar een nieuw pand, dichter bij het centrum.” Robin had een extra financiering nodig en ging daarvoor wederom naar Qredits. “Het is een prettige samenwerking, dat komt vooral door de persoonlijke benadering. Ze komen aan huis langs en je hebt één contactpersoon, namelijk je bedrijfsadviseur.”

Goed eten in vintage én industriële setting

De ambitieuze Robin is inmiddels van 5 naar 7 dagen in de week open gegaan en ook op drie avonden kunnen de gasten bij haar eten. “Het enthousiasme van gasten naar medewerkers en over de kwaliteit van het eten is groot. We werken met twee professionele chef-koks die dagelijks alle gerechten zelf maken, er komt geen pakje aan te pas. De koks worden ondersteund door mensen met een beperking die een opleiding op horeca niveau 1 hebben.”

“Mijn passie ligt bij het werken voor gasten en met mensen met een beperking. Maar ook bij het ondernemen en bedenken van nieuwe ideeën. We zitten in een vrij nieuw gebied en samen met mede-ondernemers bedenken we allerlei leuke thema’s om de toeloop te verbeteren. We hebben een hele stadse Brownies&downieS, een hippe versie, een mix van vintage en industrie die heel goed past bij Eindhoven als designstad.” 

En de toekomst? “Verder groeien, nog meer bekendheid creëren en ooit nog een tweede zaak openen, maar wel in Eindhoven!”

Meer over Brownies&Downies

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Brownies&downieS Eindhoven, een unieke combinatie