Brunhildes microkrediet

Brunhildes creativiteit heeft Qredits

Brunhilde Nijhof had geen alternatieven toen ze bij Qredits aanklopte, maar moed had ze wel!

Met De Verkleedkeet runt Brunhilde een onderneming die complete kinderfeestjes op basis van 13 verschillende thema’s (zoals prinsessen, disco en voetbal) verhuurt. Zoiets was er nog niet in haar woonplaats Amsterdam, ontdekte ze. En toen haar zoontje een keer verkleed naar school ging in een gekocht cowboypak van € 25, was dat eenmalig. Dat kan ook anders, dacht Brunhilde, en bedacht een winkel die verkleeddozen verhuurt: De Verkleedkeet. Ze deed grondig onderzoek en schreef een ondernemingsplan. Daar zaten de banken echter niet op te wachten.

Fietsenwinkel

Brunhilde: “De banken zeiden: als u nou een fietsenwinkel was begonnen, was het anders geweest, want fietsen kunnen we verkopen. Maar stel dat het u niet lukt, dan blijven wij met die feestkleding zitten.”

Eén van de door Brunhilde bezochte banken wees haar op het bestaan van Qredits. Ze raakte enthousiast door de verhalen van andere ondernemers die ze las op de website van Qredits en nam contact op. Dat leidde tot een afspraak met een medewerkster van Qredits bij haar thuis. “Dat vond ik echt super, maar toen ze me vertelde dat een kredietaanvraag lang niet altijd gehonoreerd wordt, schrok ik wel even. Alternatieven had ik op dat moment namelijk niet meer. Dan zou het einde oefening zijn.”

Erg geïnteresseerd

Volgens Brunhilde wilde haar contactpersoon bij Qredits echt het naadje van de kous over haar plannen weten. “Maar we hadden een prettig contact, omdat ze zich erg geïnteresseerd toonde. Bovendien schakelde ze snel.” Eind februari 2011 kreeg ze groen licht voor de financiering en in de zomer van dat jaar was ze in business. Enthousiast vertelt ze over de resultaten van De Verkleedkeet in het eerste jaar. En hoe heerlijk het is om na twaalf jaar in loondienst eigen baas te zijn.

Omdat een pand huren erg duur bleek, runt Brunhilde De Verkleedkeet vanuit huis. Dat beschouwt ze niet als een belemmering voor groei. Stiekem droomt ze van meer vestigingslocaties. “Ik krijg zelfs aanvragen uit Groningen; vanuit Amsterdam is dat niet praktisch, dus…”

Meer weten over Microkrediet? Klik dan hier.

Brunhildes microkrediet