Op z’n Urks in de Jordaan!

Op z’n Urks in de Jordaan!

Dirk is een rasechte Urker met een viswinkel in de Jordaan in Amsterdam. Thomas een frisse hoogopgeleide young professional bij de Rabobank en coach bij Qredits. Wat bracht deze twee mannen bij elkaar?

Geboren ‘in de vis’

Begin 2015 nam Dirk een viswinkel over in een van de mooiste straatjes van de Jordaan. “Van een viskraam in Almere ging ik naar een viswinkel in de Jordaan, een droom die uitkwam! Ik ben  geboren ‘in de vis’ zoals dat heet in Urk. Vanaf jongs af aan werkte ik in de familiebedrijven. Dat ik iets met vis zou gaan doen was zo logisch als wat.”

Goed in cijfers

Dat Thomas een ondernemer zou gaan coachen die in de vishandel zit was niet zo logisch als wat. “Ik heb niets met vis, behalve dat ik het lekker vind.” Maar Thomas kan, met zijn Master in Economics and Law en werkervaring bij de Rabobank, Dirk wel veel vertellen over cijfers, balansen, winst en prognoses. En dat is precies hetgeen waar Dirk niet goed in is.

Van elkaar leren

Dirk koos bewust voor Thomas Berendsen op basis van zijn profiel op het Coachportal van Qredits. Thomas presenteert zich daar als een young professional, werkzaam bij een bank die energiek in het leven staat. Precies wat Dirk zocht: “Een jonge vent bijt zich tenminste nog stevig vast in iets.” En dat klopte helemaal. Thomas werd gegrepen door de enorme passie van Dirk. “De manier waarop Dirk in het leven staat vind ik prachtig. Hij werkt heel hard om een droom te verwezenlijken. Luxe is daarbij niet belangrijk. Hij is een enorme doorzetter, daar kan ik ook weer van leren.”

De klik was er meteen bij de eerste ontmoeting. “Het was een boeiend gesprek” aldus Thomas. “We hebben het gehad over elkaars achtergronden en Dirk legde uit waar hij behoefte aan had.” Dirk: “Dat vond ik zo fijn, Thomas vroeg meteen wat wil je en wat verwacht je van mij? Duidelijk en to the point daar houd ik van.”

Aan de slag

Thomas ging aan de slag met de financiële huishouding van de viswinkel en pakte dit grondig aan. Dirk: “Thomas heeft voor mij een Excel-sheet gemaakt, dat hoef ik alleen maar in te vullen om te zien hoeveel ik elke maand uitgeef en overhoud. Heel fijn is dat. Alle formules zaten er al in”. Dit biedt Dirk houvast en Thomas is zijn stok achter de deur om alles ook echt goed bij te houden. Thomas gaf Dirk ook nieuwe inzichten, b.v. dat het goedkoper maken van je product een verdubbeling van je verkoop kan opleveren.

Ondersteuning bij je zwakke punten

Thomas is er trots op dat Dirk gecoacht wilde worden en dat hij hem mocht begeleiden. Dirk daarentegen is blij met de betrokkenheid van Thomas. Zelfs nu het traject is afgelopen, wil Thomas hem nog ondersteunen, een aanbod waar Dirk graag op ingaat. Dirk raadt elke ondernemer aan om een coach te nemen voor je zwakke punten. “Waarom zou je je niet laten ondersteunen in iets waar je zelf niet goed in bent?”

Coaching geeft mij energie

Andersom vindt Thomas het geweldig om bij ondernemers aan tafel te zitten. “In mijn werk zie ik vaak de (hele) grote bedrijven. Ik wil ook ervaren hoe het is bij een kleiner bedrijf. Daarnaast geeft coaching mij energie en ik leer weer van anderen. Ik heb bijzonder veel respect voor ondernemers en waar mogelijk help ik hen graag.”

Wil je meer weten over coachingsmogelijkheden voor ondernemers? Kijk dan op https://qredits.nl/coaching/waarom-coaching.html

Heb je interesse om coach te worden? Check dan onze website www.qreditscoach.nl en meld je aan.

Meer over coaching van Qredits

Coaching voor ondernemers

Een coach van Qredits kan jou helpen met het verzamelen van de benodigde stukken.

Op z’n Urks in de Jordaan!

Coachingsaanbod

Het ondernemerschap kent vele aspecten. Als ondernemer krijg je ook te maken met dingen waar je van nature minder goed in bent. Waar kan jij hulp bij gebruiken?

Op z’n Urks in de Jordaan!

Ik wil Qredits-coach worden

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste coaches. Door je aan te melden als coach bij Qredits draag je bij aan de ontwikkeling van goed ondernemerschap in Nederland. Wil jij je ook vrijwillig inzetten voor startende en bestaande ondernemers? Dan kun je je hier aanmelden als Qredits-coach.

Op z’n Urks in de Jordaan!