Column Wim van de Groep

Column Wim van de Groep over de sociale kant van Qredits

Het is 10 jaar geleden dat Qredits begon met het verstrekken van kredieten. In het begin is het de ideale wereld. Geld werd geleend en de rente en aflossing werden netjes betaald. Totdat opeens
één van onze klanten niet had betaald.

Ik weet nog hoe dit voelde. Het was als een kras op een gloednieuwe auto. Je weet dat het gaat gebeuren, maar toch doet het zeer. We moesten een achterstand gaan beheren. Het begon met één medewerker en nu is er een volwaardige afdeling. Als je als potentiële klant aanklopt bij Qredits wordt er echt naar je geluisterd. Dit persoonlijke houden wij vast, ook als er problemen zijn. Wij zoeken samen met de klant naar oplossingen. Daarom bezoeken wij de klant, bespreken de problemen met hem of haar letterlijk aan de keukentafel. Uitgangspunt hierbij is dat als je geld leent je dit ook terug moet betalen met de daarbij behorende verplichtingen.

Qredits is sociaal!

Om duidelijk te maken hoe ‘bijzonder’ bijzonder beheer werk is wil ik het volgende verhaal met jullie delen. Het was eind december en ik had een afspraak met een meneer die zijn betaalverplichtingen niet meer kon nakomen. Hij had een hersenbloeding gehad. Daar aangekomen lag meneer halfzijdig verlamd in de bank. Zijn vrouw was bezig met hun twee kinderen die beide een beperking hebben. Al snel werd duidelijk dat er helemaal geen geld meer was. Meneer had als zelfstandige nu geen inkomen en zijn partner kon door de zorg voor hem en de kinderen niet werken. De uitkering was nog niet verstrekt.

Gelukkig is sociaal een kernwaarde van Qredits. Met een door Qredits beschikbaar gesteld budget heb ik boodschappen voor dit gezin mogen doen. Uiteraard mocht iets extra’s voor de komende feestdagen niet ontbreken. Ik zal nooit vergeten hoe ik werd uitgezwaaid door het hele gezin toen ik weg reed. Zij hadden verwacht dat ik alles zou meenemen wat er nog was. In plaats daarvan mocht ik een sprankje hoop geven.

Overtuigd? Aan de slag!

Column Wim van de Groep

Zakelijk krediet

Want hoe mooi ondernemen ook is, er komt ook genoeg op je af waar je niet direct voor kiest. Je bent geen bedrijf begonnen om je druk te maken over geld. Als zelfstandig ondernemer is er al genoeg wat je zélf moet doen, wij helpen je met alles wat er nog méér bij komt kijken. Ook passende financiering voor je plannen.

Column Wim van de Groep

Coaching

Soms is een frisse blik, een stukje kennis of kunde precíes wat je nodig hebt als zelfstandig ondernemer. Iemand die je helpt groeien, plannen maken en stappen zetten. Iemand die met je mee denkt of waar je gewoon eens mee kunt sparren. Iemand die je helpt om jouw ondernemersdromen waar te maken. Zo iemand, als een Qredits-Coach.

Column Wim van de Groep

Een bedrijf starten? Schrijf je ondernemingsplan

Ga je starten met je onderneming en heb je nog geen plan? Een sterk ondernemingsplan is de basis van succes. We bieden vier verschillende opties. Bekijk ze snel!

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Column Wim van de Groep