Aan Zoë de eer om onze rubriek ‘Heel Qredits Bakt’ af te sluiten. Ze was de jongste ondernemer die we financierden met haar passie voor lekker en gezond eten. Haar beroemde cupcakes mogen dan ook niet ontbreken in deze lijst.
Benodigdheden voor 12 stuks
- 4 eieren gesplitst
- 110 gram kokossuiker
- 110 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
- 1/2 el wajang boter (gesmolten en afgekoeld)
- 60 ml notenmelk (naar keuze)
- 2 el gedopte pistache noten, grof gehakt
Glazuur
- 250 gram zachte wajang boter
- 225 gram druivensuiker
- 2 el bietensap
- 1 tl vanille poeder
- 2 el amandelmelk
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de vormpjes op de bakplaat of in een bakblik met muffin vormen. Klop de eiwitten in de kom met een mixer tot luchtige witte pieken. Voeg terwijl de mixer draait, geleidelijk de suiker toe tot het schuin in stijve pieken blijft staan. Voeg een voor een de eidooiers toe aan het eiwit. Gebruik hiervoor een spatel.
Schep het bakmeel, gesmolten boter en melk door het schuimmengsel met een spatel. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes ongeveer 20 min. Check even met een sateprikker of de cakejes gaar zijn.
Klop intussen voor het glazuur de boter en suiker in een kom tot een bleke, lichtige massa. Voeg al kloppend beetje voor beetje het bietensap toe tot de botermassa roze is.
Voeg de vanillepoeder en de amandelmelk toe en mix het nog even door. Vul een spuitzak met een stervormige spuitmond met glazuur en spuit het op de afgekoelde cupcakes. Bestrooi ze met de gehakte pistache noten.
Nu zijn ze klaar om op te eten!