Custom Camp Hengelo

Custom Camp Hengelo

“Qredits was onze laatste kans, anders hadden we hier niet gestaan”

“Hoogzwanger was ik, toen Bjorn mij vroeg wat ik vond van het opzetten van een eigen bedrijf. Ik verklaarde hem voor gek. Met een hypotheek, een peuter en nog een baby op komst beginnen aan iets zonder zekerheid? Ik was al constant misselijk, maar van het idee alleen al draaide mijn maag zich alweer om!”

 

Evelyn herinnert zich het moment maar al te goed waarop Bjorn zijn plannen met haar deelt. Zijn werkgever laat in die tijd een pand achter waar Bjorn wel oren naar heeft. Een optelsom van deze kans en zijn ervaring in scheepsbetimmering en bouw van kampeerauto’s en bedrijfswagens zorgt ervoor dat het begint te kriebelen om eigen ondernemer te worden.  Het idee voor CustomCamp is geboren.

Wennen aan het idee
In de loop van de week went Evelyn steeds meer aan het idee en wordt ook enthousiast. De drive om te ondernemen is haar met de paplepel ingegoten, haar vader had ook een eigen zaak. Al snel komt er een ondernemingsplan op tafel, nog altijd met enige terughoudendheid in haar enthousiasme. Want met een hypotheek en weinig eigen vermogen acht ze de kans klein dat ze een krediet kunnen krijgen.

Geen krediet bij de bank
Bjorn en Evelyn versturen in de weken daaropvolgend behoorlijk wat aanvragen. Maar helaas volgt steeds een afwijzing. Bij gebrek aan jaarcijfers en prognoses kunnen ze bij de banken geen lening afsluiten voor het benodigde bedrag. Net op het moment dat ze de moed willen opgeven tipt hun accountant hen over Qredits.

Laatste kans
Evelyn is vastberaden. ”Het was onze laatste kans, dus ik heb na het insturen van onze aanvraag ook nog gebeld met Qredits. Ik wilde dat ze mijn stem hoorden, waarin mijn enthousiasme en onze passie voor het plan doorklinkt. Dat heeft me in ieder geval geen windeieren gelegd. Want net voor het weekend werd ik gebeld door de bedrijfsadviseur. We maakten een afspraak om onze ideeën te bespreken. En zo is het begonnen.”

Groen licht
Vanaf dat moment gaat het snel, Bjorn en Evelyn krijgen groen licht vanuit Qredits en kunnen hun droom gaan waarmaken. Ze kopen machines, bouwen een democamper en huren het pand van de oude baas van Bjorn. Op 1 januari 2012 is hun zaak in Hengelo geopend. Daar hebben ze al vele klanten mogen hebben met het personaliseren of aanpassen van hun kampeerauto. Maar ondertussen zijn ze verhuisd naar een eigen pand waar ze opnieuw groei kunnen doormaken. Iets waar het stel terecht beretrots op is!

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Custom Camp Hengelo