DOOWITT,

DOOWITT, "Alles begon bij de zeiltraining van mijn vader..."

Het enorm innovatieve product van Tim Hooijer(28) uit Goes vindt zijn oorsprong bij het WK Zeilen voor senioren. Zijn vader, Dick Hooijer, trainde voor dit kampioenschap op het ruige water. Moeder Elly zag dat met lede ogen aan. Want alleen op het open water, daar liggen gevaren op de loer. De giek kan je op een onvoorzien moment verrassen en je hoofd hard raken. En dan ben je nergens als niemand je opmerkt.

Onzichtbare hoofdbescherming

Na veel gepuzzel werd een onzichtbare hoofdbeschermer ontwikkeld door Tim en zijn vader. DOOWITT is comfortabel en geeft bescherming tijdens een val. Met slechts 6 millimeter dik is de hoofdbeschermer onzichtbaar te dragen onder elke pet of muts. Veilig en te combineren met je eigen outfit, dat laatste is in de huidige maatschappij volgens Tim belangrijk voor veel van zijn klanten. “Diegene die er niets om geeft of iets -naast veilig- ook modieus is, valt niet binnen onze doelgroep. Die koopt wel een gewone fietshelm. Juist de mensen die niet met een helm op de fiets willen zitten zijn onze potentiële klanten.”, zo verklaart hij. 

Doorverwezen naar Qredits

Moeder Elly, vader Dick en zoon Tim werken met zijn drieën jarenlang keihard om hun innovatieve product op de markt te krijgen. Bij veel banken konden ze niet terecht met hun verhaal. Gelukkig luisterde de ABN Amro naar hun plan en vond dit echt iets voor Qredits. Niet lang daarna lag er een aanvraag bij ons en kwam bedrijfsadviseur José langs.

MKB Krediet

Daar werd enthousiast gereageerd op het plan van de familie om de veiligheidshelm op de markt te brengen. Tijdens het bezoek van José groeide het enthousiasme om de innovatieve ondernemer krediet te verlenen. Na overleg wordt een MKB krediet verleend voor het in productie nemen van de hoofdbeschermers. Best een gok, maar het plan zit goed in elkaar. De kinbanden worden vanuit China ingekocht, maar verder is het product van Nederlandse makelij en wordt de basis zelfs op nog geen 30 kilometer vanaf Goes gemaakt. 

Coach

Ondanks dat het bedrijf bij Elly als boekhoudster in goede handen is, maken ze gebruik van het coachingstraject vanuit Qredits. Coach Barend staat ze bij in het groeiproces. Zelf is hij succesvol ondernemer in Breda en deelt hij graag op een informele manier zijn kennis en ervaring met starters. Gemiddeld heeft hij eens per maand ‘face to face’ contact met Tim om te sparren over de keuzes waar het bedrijf voor staat.

Veelbelovend

Met wat tegenvallers achter de rug ziet de toekomst van DOOWITT er veelbelovend uit. Een klein jaar na de uitkering van het krediet zijn de eerste modellen al verkocht. De helm is te koop bij de fietsenhandel op de hoek maar is ook online te koop. Tim is druk met het werven van partijen die hem werkkapitaal willen lenen. Als dat rond is kunnen ze de hoofdbeschermer massaal gaan produceren en de grotere klanten bedienen. Want de eerste toezeggingen van ‘grote spelers in de sportwereld’ zijn al binnen. En dan is het volgens de Zeelandse ondernemer een kwestie van tijd en kan hij zich gaan storten op het volgende innovatieve product, want hij heeft de smaak flink te pakken!

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

DOOWITT, "Alles begon bij de zeiltraining van mijn vader..."