Elaines stem heeft Qredits

Elaines stem heeft Qredits

Elaine Selie geeft al sinds 2008 zangles. Ze begon met lessen aan huis en daarna in gedeelde ruimtes die ze huurde. Toen ze in december 2012 hoorde dat ze daar geen gebruik meer van mocht maken, vond ze het tijd voor een vaste locatie. Qredits hielp haar op weg.

Waarom klopte je bij Qredits aan?

“Ik had een mooi pand op het oog in Amsterdam-West. Dat kon ik huren, maar het werd casco opgeleverd. Ik moest het dus helemaal inrichten, er zelfs nog lokalen in maken. Allemaal goed geïsoleerd in verband met omliggende woningen. Samen met een leerling die aannemer is, heb ik een begroting gemaakt. Toen nog het geld regelen. Onder meer de makelaar wees me op Qredits, omdat zij zich bij uitstek richten op kleine ondernemers.”

En toen?

“Na mijn aanvraag werden de plannen helemaal uitgeplozen. Dat was heel spannend. Zeker omdat ik voor het aflossen van de lening eigenlijk drie leerlingen meer nodig had. Omdat ik al een paar leerlingen op proef had, kreeg ik het voordeel van de twijfel. Gelukkig, want nu heb ik in plaats van 3, 75 leerlingen extra!”

Wat vond je van de aanpak?

“Die was heel persoonlijk. Er kwam een adviseur bij mij thuis, omdat ze altijd de ondernemersgeest achter het plan willen zien. Dat was spannend maar ook prettig. Het schepte veel vertrouwen dat ze het zo grondig aanpakten: ze smijten niet met geld. En dat ze in me geloofden, gaf ook weer zelfvertrouwen. Ook nu nog belt mijn adviseur af en toe om te vragen hoe het gaat.”

Heb je nog nuttige tips gekregen?

“Ja, bijvoorbeeld het advies om goed naar de verzekeringen te kijken. Daar had ik zelf helemaal niet bij stilgestaan, maar ruitschade is bijvoorbeeld mijn risico, ook al ben ik huurder. En sommige verzekeraars keren niet uit als je geen alarmsysteem hebt. De adviseur dacht met mij mee, fantastisch die steun en betrokkenheid.”

En welke tips heb je zelf?

“Onderneem met hart en hoofd. Inderdaad, het hart eerst. Mijn enorme passie is mijn drijfveer. Een beetje zweverig misschien, maar ik heb alles genomen zoals het kwam en ben ingesprongen op de dingen die op mijn pad kwamen. Wat ook helpt, is dat ik in oplossingen denk. Kun je dat snel, dan kun je je onderscheiden. In de toekomst zou ik het liefst meer locaties willen. Een vriend zei laatst: ‘jij wordt de McDonald’s onder de zangscholen’. Wie weet!”

www.yourvoicezangles.com
Foto door: 'Take a picture’ fotografie


Elaines stem heeft Qredits