Emile Gilbers

Een geluk bij een ongeluk

Maar door jaren lang zittend werk te doen, kreeg Emile reuma. “Ik kon mijn beroep niet meer goed uitoefenen en kwam in de ziektewet. Mijn fysio adviseerde mij veel te bewegen, dus gelukkig mocht ik nog tennissen, wat ik naast mijn werk veel deed. Ik was al professioneel tennisser, speelde wedstrijdjes en was veel te vinden op de tennisclub. Toen ik geen baan meer had vroegen zij al of ik geen tennisleraar wilde worden. Ik had er nooit over nagedacht, maar het voelde meteen goed.”

Van ZZP naar VOF

Veertien jaar geleden is Emile begonnen met tennisles geven. Eerst in dienst, toen als ZZP’er en nu samen met zijn vrouw in een VOF. Zij hebben elkaar ontmoet op de tennisbaan. “Ik heb haar zover gekregen om ook tennislerares te worden. Ze had bewegingswetenschappen gestudeerd, een interessante studie waar je heel veel leert maar net niks mee kan.” Zij begon ook met lesgeven en inmiddels is zij drie dagen in de week op de tennisbaan te vinden, en Emile zeven. De kinderen van anderhalf en twee jaar spelen thuis met alle rondslingerende tennisballen. “Mijn jongste kan de bal al vijf keer hoog houden.“

‘Tennisservice Emile’ geeft niet alleen tennisles, maar geeft ook bedrijven clinics, workshops en organiseert tennisreizen en tenniskampen. “Afgelopen jaar zijn er 27 kinderen meegegaan op tenniskamp.”

Krediet voor nieuw spelmateriaal

Voordat Emile zijn VOF kon opstarten moest hij wel nieuw spelmateriaal aanschaffen: een ballonenkanon, nieuwe rackets, pionnen, tennis outfits, alles wat nodig was voor het geven van lessen.  Zijn zoektocht naar financiering startte vorig jaar bij zijn ING bank en eindigde bij Qredits. “ING kon mij financieel niet helpen, aangezien ik van de VOF jaarcijfers van drie jaar terug moest laten zien. Maar ik zou net pas starten met de VOF, dus deze had ik niet. Zij stuurde mij door naar Qredits. Ik kwam terecht bij Marieke Brans en gelukkig, na het opsturen van de nodige documenten, kreeg ik het krediet.”

Dit kan ik tot mijn 70ste doen

Voor Emile is tennisles geven het mooiste wat er is, “en dit kan ik tot mijn 70ste doen.” De enige wens die Emile heeft voor de toekomst is dat hij zijn werk en privé balans iets beter kan inrichten. Door het geven van meer bedrijven clinics en tennisreizen, kan ik op den duur een dag minder in de week gaan werken en dan kan ik meer bij mijn kinderen zijn. Zo kan ik mijn grote liefdes beter met elkaar combineren.”

Emile Gilbers