Yvettes microkrediet

Yvettes talent verdient Qredits

Sommige mensen hebben een groot talent voor ondernemen, zonder het direct zelf te beseffen. Yvette Scheltema is zo iemand. “Mijn persoonlijke ontwikkeling is als een raket gegaan.”

Na 11 jaar in de architectuur te hebben gewerkt, maakte de malaise in de bouw dat Yvette Scheltema zonder werk kwam te zitten. Door een samenloop van omstandigheden besloot ze een product te ontwikkelen dat na het nodige knip- en plakwerk uitmondde in een prototype van wat nu de Cardle heet. Yvette omschrijft haar product als “een lantaarntje dat je toevallig ook op kunt sturen” (zie www.mayves.com). Ze toog er in september 2011 mee naar een vakbeurs waar het de nodige aandacht trok van winkeliers en distributeurs.

Autodidact

Deze positieve belangstelling sterkte Yvette in het idee dat ze haar spaargeld niet in een luchtkasteel had gestoken. “Meteen was ook duidelijk dat er veel meer geld nodig was”, zegt Yvette, “onder meer voor de aankoop van speciaal papier en een mogelijke patentaanvraag.” Voordat ze naar de bank stapte, zocht ze op internet uit naar wat voor documenten financiers zouden vragen. Hoewel ze niet uit een ondernemersfamilie komt (“Ik ben absoluut autodidact”), schreef ze eigenhandig een ondernemingsplan en onderbouwde dat met het nodige cijferwerk.

Na gesprekken met verschillende banken besloot Yvette met Qredits in zee te gaan. Yvette: “Ik had mijn product natuurlijk meegenomen naar Qredits en mijn gesprekspartner reageerde superenthousiast. Dat zou ik zelf meteen kopen, zei ze.”

Stroomversnelling

In combinatie met de cijfermatige onderbouwing was Qredits snel overtuigd van de potentie van de Cardle. “Waar de banken vooral benadrukten dat het ondernemen met één enkel product je erg kwetsbaar maakt, zag Qredits dat het basisproduct zich uitstekend leent voor nieuwe productideeën”, zegt Yvette, die inmiddels volop in business is. Ze heeft overeenkomsten gesloten met distributiepartners in Nederland en Zwitserland en de besprekingen met een Australische distributeur zijn in een vergevorderd stadium. “Alles komt nu in een stroomversnelling. Het wordt allemaal te groot om dit als eenmanszaak te doen, dus richten we een bv op.”

Dat er veel op haar af komt, lijkt Yvette niet te deren. Ze realiseert zich: “Mijn persoonlijke ontwikkeling is door het ondernemen als een raket gegaan.”

Meer weten over Microkrediet? Klik dan hier.

Yvettes microkrediet