Kleding, sieraden en cupcakes

Kleding, sieraden en cupcakes

In The Darling is alles bijzonder: de vrolijke inrichting, het historische pand en het feit dat je er behalve kleding ook sieraden en gebak kunt kopen. Precies hoe oprichtster en eigenaresse Nadine van der Zee het wilde hebben. The Darling doet nog het meest denken aan een gezellige huiskamer, waar iemand al zijn bijzondere spullen liefdevol heeft uitgestald.

Kind in de snoepwinkel

Nadine verkoopt kleding, accessoires en schoenen. Maar haar winkel The Darling is zeker niet het zoveelste knusse boetiekje in Amsterdam. Anders dan andere winkels heeft The Darling bijvoorbeeld een unieke, consequent doorgevoerde inrichting. Nadine, van huis uit ontwerpster, putte inspiratie uit snoepwinkels. "Ik wil dat mensen zich hier voelen als een kind in een snoepwinkel, dat je niet weet waar je moet kijken, omdat alles zo leuk en mooi is. Ook letterlijk maak ik veel gebruik van snoep als inspiratie. De prijskaartjes aan de kleding zijn cupcakebakjes. De cupcakes die verspreid door de winkel staan verkoop ik ook."

Bijzonder aan The Darling is het assortiment. Nadine koopt elke week nieuwe kleding, in kleine hoeveelheden, zodat het telkens weer uniek en anders is. Van alles door elkaar: nieuw, design, vintage. The Darling onderscheidt zich verder door haar vriendelijke prijzen. "Door de speciale inrichting verwachten mensen dure kleding," aldus Nadine "maar een jurk kost gemiddeld € 40. Dat zijn bijna H&M-prijzen."

Persoonlijke begeleiding

Nadine droomde al van jongs af aan van een eigen winkel. Na haar opleiding aan het Amsterdam Fashion Institute werkte ze eerst in loondienst, maar de droom bleef en op een goede dag besloot ze er serieus werk van te maken. Via via hoorde ze over de mogelijkheden van microfinanciering. Zo kwam ze bij Qredits terecht.

Waarom ging ze niet naar een reguliere bank? "Dit sprak me toch meer aan, vanwege de persoonlijke begeleiding. Er kwam een adviseur van Qredits bij mij thuis, die naar mijn verhaal luisterde. Daarna kreeg ik een coach die veel praktische tips voor mij had. Het was een goede, prettige begeleiding."

Ongeveer tegelijk met de kredietaanvraag bij Qredits kreeg Nadine de kans een uniek pand te huren voor haar winkel in de populaire buurt Negen Straatjes. Een pand met historische waarde, dat al 2 jaar leeg stond. "Voor mij was het een lot uit de loterij. Precies wat ik zocht."

Mijn omzet haal ik met gemak

Het geld van het Microkrediet werd grotendeels besteed aan de inkoop van de collectie. De inrichting van de zaak kostte niet zoveel. Nadine: "De kledingrekken heb ik zelf gemaakt, van bomen. Verder heb ik veel dingen gekregen of tweedehands gekocht en zelf opgeknapt."

In september 2009 opende The Darling haar deuren. Sindsdien gaat het Nadine voor de wind. "Ik wilde eigenlijk ook eigen ontwerpen gaan verkopen, maar daar heb ik helemaal geen tijd voor op het moment. De winkel draait heel goed, beter dan ik had gehoopt. Ik had berekend hoeveel omzet ik per dag moest maken om te overleven. Dat haal ik met gemak."

Wil jij ook een coach? Klik dan hier voor meer informatie.

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Kleding, sieraden en cupcakes