Flapjack Brownies van Hemels

Flapjack Brownies van Hemels

Kirsten van Hemels uit Arnhem bakt ze bruin! Uit haar receptenboek deelt onze onderneemster met veel plezier haar ‘hemelse’ Flapjack Brownies. In een handomdraai staat deze glutenarme brownie op tafel. Tijd voor comfortfood ten top bij Heel Qredits Bakt.

Benodigdheden

 • Bakvorm rechthoekig (33cm x 23 cm)
 • Handmixer
 • Keukenmachine

Ingrediënten bodem:

 • 125 gram gesmolten boter
 • 100 gram pecan noten
 • 100 gram geraspte kokos
 • 75 gram kristalsuiker

Ingrediënten browniebeslag

 • 125 gram boter
 • 225 gram pure chocolade
 • 125 gram kristalsuiker
 • 125 bruine basterdsuiker
 • 3 eieren
 • 1 theelepel vanillesuiker
 • 100 gram amandelmeel

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden* Vet de bakvorm in met boter. Om er zeker van te zijn dat je de brownie goed uit de vorm kunt halen kun je het bakblik eventueel bekleden met bakpapier.
 2. Maal voor de bodem de pecannoten,  geraspte kokos en suiker fijn in een keukenmachine. Voeg de gesmolten roomboter toe en meng dit tot een geheel.  Verdeel het mengsel in het bakblik en duw dit goed aan met de achterkant van een lepel.

 3. Voor het browniebeslag smelt je de roomboter met de pure chocolade au-bain marie**

 4. Klop de eieren, kristalsuiker, bruine basterdsuiker en vanillesuiker met een (hand)mixer tot het mooi schuimig is en in volume toegenomen. Wanneer het roomboter-chocolademengsel gesmolten is voeg je dit toe voorzichtig toe aan het suiker-eimengsel.  Meng dit handmatig en voeg het amandelmeel als laatste toe.

 5. Giet het chocolade beslag op de noten-kokos bodem. Zet de brownie in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze af voor ongeveer 35 minuten.

 6. De brownie is Hemels om warm te eten met een bolletje roomijs, maar ook koud is de brownie een ware traktatie! Geniet! 

Allergenen informatie: Deze brownie wordt gemaakt met amandelmeel waardoor deze als glutenarm gezien kan worden. De roomboter is te vervangen voor een plantaardige margarine waardoor deze ook nog lactose vrij gemaakt kan worden.  
 
*Wij bakken de brownie in een hete lucht oven. Wanneer je gebruik maakt van bijvoorbeeld een elektrische oven dan kan de temperatuur en baktijd afwijken.
 
** Au bain-marie betekent dat je de chocolade smelt door deze in een kom te smelten boven een pan met kokend water. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het kokende water niet raakt. Zo voorkom je het aanbranden van de chocolade.

 

Bekijk ook

Flapjack Brownies van Hemels

Onze diensten

Qredits biedt krediet tot € 250.000, coaching en kennis in de Qredits Academy voor ondernemers.

Flapjack Brownies van Hemels

Qredits nieuws en actualiteiten

Qredits is actueel en vandaag. Lees mee.

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Flapjack Brownies van Hemels